Dünyagöz’e 65 milyon dolar kredi

Güncelleme Tarihi:

Dünyagöz’e 65 milyon dolar kredi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2007 00:00

Dünyagöz Grubu, dünyanın önde gelen finans kuruluşları arasında yer alan Credit Suisse ile 65 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı.

Bu anlaşmayla sağlık sektöründe Türkiye’nin yabancı kredi kullanan ilk kuruluşu olan Dünyagöz, krediyi önümüzdeki dönemler içinde açmayı planladığı 22 hastanenin yatırımında kullanacak. Uzun vadeli olarak alınan kredi ile dünya üzerinde 31 şubelik dev bir zincir haline gelecek olan grubun, yatırımları Türkiye’nin yanı sıra Kuzey Afrika, İngiltere, doğu Avrupa ve Körfez ülkelerinde yoğunlaştıracağı bildirildi. Halen, Berlin ve Amsterdam’da yurt dışı merkezleri bulunan Dünyagöz İstanbul’da Levent, Ataköy, Altunizade, Feneryolu, Etiler, Maltepe ve Gaziosmanpaşa’daki şubeleriyle dünyadaki en büyük göz hastaneler grubunu oluşturuyor.

ANKARA VE ANTALYA: Grubun yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapacıoğlu imza sonrasında yaptığı açıklamada önümüzdeki ay Etiler’de hizmete girecek olan 13 bin metre karelik göz hastanesinin ardından alınan kredi ile birlikte inşaatları devam eden Ankara ve Antalya hastanelerinin tamamlanacağını açıkladı. Başkan Eray Kapıcıoğlu 150 yıllık geçmişe sahip olan Credite Suisse Bankası ile titizlikle sürdürülen yatırım araştırmalarının 8 hafta gibi rekor sayılabilecek bir sürede tamamlandığına işaret ederek "Aldığımız bu kredi Türk sağlık sektörüne yabancı bir yatırım bankasının verdiği ilk kredi olma özelliğini taşıyor. Dünyagöz Hastaneleri’nin uluslar arası piyasalardaki başarısı ve kazanmış olduğu güvenin göstergesi olan bu anlaşma, bir anlamda Türkiye’ye duyulan güvenin de açık bir ifadesidir. 2009 yılı sonu itibarıyla ulaşmayı hedeflediğimiz 31 Dünyagöz hastaneleri zinciriyle sayısız insana sağlık hizmeti, binlerce vatandaşımıza iş imkanı sağlamış olacağız. Ayrıca ülkemizde sağlık turizmi kavramını başlatan ve bu alanda öncü faaliyetleri gerçekleştiren grubumuz yurt dışı merkezlerindeki yatırımlarıyla ülkemize önemli döviz girdisi sağlayacaktır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!