Dünyadan şaşırtan haberler

Güncelleme Tarihi:

Dünyadan şaşırtan haberler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2011 12:34

Sadece ilginç değil, bu haberlerin hepsi birbirinden absürd. Ortak yanları, dünyanın dört bir yanından ve bugün gelmiş olmaları.

Haberin Devamı

İşte o birbirinden ilginç ve absürd haberler: 

 

DÜNYANIN EN TÜYLÜ KIZI

 

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta yaşayan 11 yaşındaki kız çocuğu Supattra Sasuphan, yüzünden ayaklarına kadar bütün vücudunu saran tüylerle Guiness Rekorlar kitabına girdi.

Dünyadan şaşırtan haberler

 

Daily Mail’in haberine göre, kayıtlara göre bugüne kadar dünyada sadece 50 insanda görülen ve hatalı kromozomdan kaynaklanan “Ambras Sendromu”na yakalanan Supattra’nın bütün yüzü, kulakları, sırtı, kolları ve bacakları tamamen tüylerle kaplı.

Haberin Devamı

 

Supattra, bu yıl çıkarılan bir yasaya göre Tayland’da 7 yaşındaki bütün vatandaşlara kimlik kartı zorunluluğu getirilmesi nedeniyle önceki gün ilk kez kimlik kartı aldı. Supattra’nın kimlik kartında da zorunlu olarak tüylü fotoğrafı kullanıldı.

 

Ortaçağlarda bu kromozom hatasına yakalanan ve “kurt adam” olarak adlandırılan insanlar için halen herhangi bir tedavi bulunmuyor. Supattra’da yaklaşık iki yaşından beri sürekli tedavi gördüğü ve tüylerini dökmek için lazer uygulandığı halde herhangi bir sonuç alınamamış.

 

DOĞUŞTAN CİMNASTİKÇİ BEBEK

 

Dünyadan şaşırtan haberler
Imogen adındaki bebek ilk doğduğunda başı değil ayağı göründü çünkü sebebi bilinmeyen bir şekilde Imogen isimli bebeğin sol ayağı sürekli yüzünün ortasında duruyordu.

 

Son derece normal bir hamilelik geçirdiğini söyleyen Lara testlerde ya da kontrollerde de bir sorunla karşılaşmamış. Ancak Imogen doğduğunda hemşireler ve doktorlar şaşkınlığa uğramış. 38 yaşındaki anne de ilk gördüğünde şok geçirmiş.

Haberin Devamı

 

Bir hafta boyunca ayağı suratının ortasına doğru, adeta jimnastik yapıyormuş gibi duran minik Imogen şimdi 2 yaşında. Normal biçimde koşup oynayan Imogen'ın annesi kızında hiçbir hasar kalmamasından ötürü çok mutlu olduğunu söylüyor.

 

42 YILDIR BENZİN İÇİYOR

 

Dünyadan şaşırtan haberler
Çin'in güneybatısındaki Çongçing şehrinin Nançuan bölgesinde yaşayan 71 yaşındaki Çın Dıcün, tam 42 yıldır benzin içiyor. taş ustalığı ve bambu dokumacılığı ile geçinen Dıcün, ayda ortalama 3-3,5 kilo benzin içiyor.

 

İLAÇ GİBİ BENZİN İÇİYOR / Foto Galeri

 

Çın, 1969 yılında göğsüne bir ağrı girmesinin ardından ilaç kullanmasına rağmen ilaçların faydasını görmeyince, halk arasında koca karı ilacı olarak anılan gaz yağı içmeye başladı.

Haberin Devamı


Çın'ın 42 yıl boyunca 1,5 tondan fazla benzin içtiğinin tahmin ediliyor. Bir doktor, Çın'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ancak amfizem belirtileri gösterdiğini kaydetti.


SİVRİSİNEKLERE “İNSAN AYAĞI KOKUSU” TUZAĞI

Tanzanya'daki bilim adamları, sıtma hastalığına yol açan sivrisinekleri avlamak için “insan ayağı kokusu tuzağı” geliştirdi. Böylece, insan kokusundan daha “çekici” olan ayak kokusuna gelen sivrisinekler, böcek öldürücülerle avlanabilecek.

Dünyadan şaşırtan haberler


Daily Telegraph gazetesinin haberine göre bilim adamları, ayak kokusu tuzağı fikri için sivrisineklerin kokan çoraplara üşüşmesinden esinlendi.

Haberin Devamı


Gönüllülerden en az on saat giydikleri çoraplarını bağışlamalarını isteyen bilim adamları, bezden veya tahtadan kutulara koydukları çorapları böcek öldürücülerle birlikte evlerin dışına astı. Böylece, kokan çoraplara üşüşen sivrisineklerin yüzde 74 ila 95'i avlandı.


Bilim adamları, bizzat kokan çorapların mı yoksa sentetik olarak üretilecek çorap kokusunun mu daha etkili olduğunu da saptamaya çalışacak.

İŞTE GERÇEK HATIRA FOTOĞRAFI

Dünyadan şaşırtan haberler

 

Avustralya’da yayınlanan Northern Territory News’ta foto muhabiri olarak çalışan Katrina Bridgeford, iki çocuğu Jordan ve Dylan’la birlikte Adelaide Nehri’nde timsah fotoğrafı çekmek için tekneyle açıldılar.

 

Diğer turistler gibi kendilerinin de bir buçuk-iki metrelik timsah fotoğrafları çekeceklerini sanan çocuklar, timsahların sudan çıkması için et uzattılar.

 

Ancak uzatılan eti alması beklenen bir buçuk-iki metrelik bir timsah yerine sudan dev bir yaratık çıkınca, aile hayatlarının hatıra fotoğrafını çekmiş oldu.

 

Adelaide Nehri’ndeki korucuların “Brutus” adını verdikleri 80 yaşındaki, 6 metrelik timsah dev gövdesini sudan çıkarıp Jordan’ın elindeki eti kapmayı başarırken, ortaya da bu görüntü çıktı.

Haberin Devamı

 

 

 

KOCASININ CİNSEL ORGANINI KOPARDI

 

Dünyadan şaşırtan haberler

ABD’nin California eyaletinde yaşayan Catherine Kieu Becker, kocasının cinsel organını kesip çöpe attığı için tutuklandı.

 

48 yaşındaki kadın, yemeğine ilaç koyduğu kocasını ilk önce bayılttı. Talihsiz adam uyandığında kol ve bacaklarından yatağa bağlanmış bir halde olduğunu fark etti. Daha da kötüsü, o esnada karısı cinsel organını kesmekle uğraşıyordu. Becker, kocasının penisini kestikten sonra bir çöp poşetine koydu ve polise götürdü.

 

Polis, boşanma sürecinde olan çiftin kavgalı olduklarını ancak kadının neden kocasının penisini kestiğini bilmediklerini belirtti. Becker, polise verdiği ifade de “Kocam bunu hak etti” dedi. Eve giden acil yardım ekipleri kanlar içindeki adamı hemen hastaneye götürdü.

 

İÇİMİZDEKİ UZAYLI

 

Dünyadan şaşırtan haberler
Araştırma şirketi Ipsos'un düzenlediği ankete göre her 5 kişiden biri uzaylıların gizlenerek veya insan kılığına girerek aramızda yaşadığına inanıyor. Araştırmaya göre ankete katılan erkeklerin yüzde yüzde 22'si uzaylıların Dünya'da olduklarını söylerken, kadınlar da bu oran yüzde 17.

 

Genç yaştaki katılımcılar ise bu düşünceye daha yatkın. 35 yaş altı katılımcıların yüzde 25'i uzaylılarla iç içe yaşadığımıza inanırken, 35 - 54 yaş arasındaki katılımcılarda oran yüzde 16'ya düşüyor. 55 yaş üzerindekilerin Dünya'daki uzaylılara inanların oranı ise sadece yüzde 11.

 

Ülkelere göre bakıldığında bu fikri en çok savunanlar Hintliler. Hindistan’da halkın yüzde 45'i uzaylıların aramızda olduğunu düşünüyor. Sıralamanın ikinci sırasında yüzde 42’yle Çinliler bulunuyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!