Dünyada neler oluyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyada neler oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2013 00:00

Haberin Devamı

E-KİTAPLAR

Yeni çıkanlar

Amazon.com’un ‘yeni çıkanlar’ bölümünde Dominica Ruta’nın ‘With or without you’ adlı romanı yer alıyor. Ruta, kitapta kendi yaşadıklarından yola çıkarak yeni jenerasyonda anne ve kız ilişkisini gösteriyor. Ruta’nın çevresindeki her şey yeterince ölüyken, uyuşturucu bağımlısı annesi ona ‘sevgiyi’ öğretmeye çalışıyor. Fiyatı 13.99 dolar.

Çok satanlar

Guiness Dünya Rekoru’na ulaşan James Patterson’ın ‘Alex Cross, Run’ adlı polisiye romanı, The New York Times’ın ‘en çok satanları’ arasında. Bir kadın arabasında ölü bulunuyor. Başka bir kadın ise asılarak öldürülmüş. Bu arada bir ceset daha ortaya çıkıyor. Dedektif Alex, bu üç cinayetin peşinde. Fiyatı 15.41 dolar.

ALBÜMLER

Plumb-Need You Now

Norveçli rock grubu Plumb, ‘Need You Now’ adlı albümünü çıkardı. 13 parçadan ‘Nedd you now’, ‘Invisible’ en çok dinlenenler arasında.

Haberin Devamı

Deep Purple-Icon

Dünyanın en ünlü hard rock gruplarından Deep Purple, ‘Icon’ adlı albümünü geçen günlerde çıkardı. Albümde 1987 yılında seslendirdikleri‘Smoke on the Water’, ‘Woman from Tokya’ parçalarına da yer verdiler. ‘Bad Attitude’ parçası da en çok dinlenenler arasında.

SERGİLER

* Rönesans ressamlarından Federico Barocci’nin eserleri ilk defa İtalya dışında İngiltere’de ‘Brilliance and Grace’ adıyla The National Art Gallery’de 19 Mayıs’a

/images/100/0x0/55eaf433f018fbb8f8a169fe
kadar sergilenecek. Sanatçının ‘Last Supper’ ve ‘Entombment’ eserleri de sergide yer alıyor.
* ‘Max Ernst Retrospective’ sergisi 5 Mayıs’a kadar Viyana’da Albetina Museum’da görülebilir. Özgürlük için mücadele veren sanatçının sergisi resim, heykel ve kitaplardan oluşuyor.
* ‘Batman’, ‘Alice in Wanderland’ gibi fantastik filmlerin yönetmeni Tim Burton’ın bugüne kadar yaptığı 862 çalışması, 14 Nisan’a kadar Güney Kore’de Seoul Museum of Art’da. Sergi, Burton’ın çektiği filmler, resimler, heykeller, bestelediği müzikler ve yaptığı kostümlerden oluşuyor.
* ‘Pre-Raphaelite: Victorian Art and Design’, Washington’da National Gallery of Art’da 19 Mayıs’a kadar devam ediyor. Sergi, muhafazakar dönemin kurallarını reddeden resimler, fotoğraflar ve heykeltıraşlardan oluşuyor.

Haberin Devamı

Müzik gruplarının hayali kâbus oldu

‘Radiohead’, ‘The Nine Inch’ gibi müzik grupları 4-5 sene önce müziklerin özgürleştirilmesini yani herkesin istediği şarkıya ücretsiz bir şekilde ulaşmasını destekliyordu. 2008’deyse ‘The Nine Inch’in profüktürü Trent Reznor; “İnsanlar müziklere ücret ödemeden ulaşmalı. Böylece müzikte kültür seviyesi artar” diye açıklamada bulunmuştu. Fakat bu rüya müzik piyasasındakiler için kâbus oldu. Radiohead’in solisti geçenlerde Thom Yorke; “2007 yılında ‘Rainbow’ albümü internete insanların rahatlıkla dinleyebileceği şekilde sürdük, ama Google ve Apple kendi çıkarlarını korurken biz parasız kaldık” diye açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük kitap şovu

Geçen günlerde Londra’da Queen Elizabeth Hall’da gerçekleştirilen Dünya Kitap Günü’nde yarım milyondan fazla çocuk ‘kitap okumanın zevkini’ kutlamak için bir araya toplandı. Dünyanın en büyük kitap şovunu gerçekleştirdi. Etkinlikte Francesca Simon, Anthony Horowitz, Lauren Child ve Tony Robinson gibi yazarlar vardı. Yazarlar karakterleri nasıl yarattıklarını, karakter çizimindeki sırları çocuklarla paylaştı. Tony Robinson zaten bu etkinlikte çocukların 4’te 3’ünün katılımını bekliyorduk diye açıklama yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!