Dünya Şampiyonu Esma, yaşama yenildi

Güncelleme Tarihi:

Dünya Şampiyonu Esma, yaşama yenildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Şampiyon haltercimiz 21 yaşındaki Esma Can, aşırı dozda aldığı ilaç yüzünden yaşamını yitirdi.

Sara hastası Can'ı fenalaşınca hastaneye götüren kardeşi Şükrü Can, Ankara Hastanesi'nde müdahalede geç kalındığı için Esma'nın öldüğünü ileri sürdü.

Dünya ve Avrupa şampiyonlukları olan bayan milli halterci Esma Can, aşırı dozda aldığı ilaç yüzünden yaşamını yitirdi. Epilepsi (sara) hastası olan Can, önceki gece saat 22.00 sularında fenalaşınca, Ankara Hastanesi'ne kaldırıldı. Geceyi burada geçiren, sabah durumu ağırlaşan ve İbni Sina Hastanesi'ne nakledilen genç halterci, dün öğlen saatlerinde geride şüpheler bırakarak hayata gözlerini yumdu.

Adli Tıp Morgu'na kaldırılan ve otopsisi yapılan Can'ın, kan tahlillerinde epilepsi hastalığı için kullandığı Karazepin isimli ilacın etkin maddesinin kanda olması gerekenden fazla miktarda çıktığı saptandı. Adli Tıp Doktoru Mehmet Nuri Aydın, 21 yaşındaki haltercinin vücudunda darp izine rastlanmadığını belirterek, ‘‘Ölüm nedeninin tam olarak anlaşılabilmesi için ileri tetkik gerekiyor. Bu nedenle ölünün değişik organlarından alınan parçaları, laboratuvara yolladık. Kesin sonuç, en az 15 gün içinde belli olacak’’ dedi.

Esma Can'ın kardeşi Şükrü Can ise Adli Tıp'ta yaptığı açıklamada Ankara Hastanesi yetkililerinin müdahelede geç kaldığını ileri sürdü. Şükrü Can, ‘‘Kardeşim rahatsızlanınca, onu önce Ankara Hastanesi'ne götürdük. Orada sabah 02.00'ye kadar yanındaydık. Kendisine sadece serum takıldı. Bize (Beklemenize gerek yok evinize gidebilirsiniz) denildi. Sabah 08.00'de hastaneye döndüğümde, (Niye bu kadar geç kaldınız. Bazı tetkikleri yaptırmanız gerekiyordu) şeklinde sözler sarfettiler. Ben gittiğimde midesi hâlâ yıkanmamıştı. Saat 12.00'ye doğru Esma'nın durumu kritikleşince, bizi İbn-i Sina Hastanesi'ne yolladılar. Bence, Esma zaten Ankara Hastanesi'nde ölmüştü. Onun ölümünde tek suçlu, müdahalede bulunmayan Ankara Hastanesi yetkilileridir’’ iddiasında bulundu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!