Dünya noeli böyle kutladı

Güncelleme Tarihi:

Dünya noeli böyle kutladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

İsa Peygamber'in doğumu onuruna önceki gece Vatikan'da düzenlenen ayin sırasında Papa İkinci Jean Paul ‘‘insanlık barışı’’ dileğinde bulundu. Saint-Pierre Kilisesi'nde düzenlenen ayinde, Papa İkinci Jean Paul, ‘‘yaşamın ve evrenin korunması’’ için dua etti. Vatikan'da düzenlenen ve 37 ülkede televizyonlardan naklen yayınlanan Noel ayinine 500 milyondan fazla Katoliğin katıldığı bildirildi.

BOSNA'DA BOMBA

Noeli Bosna Hersek'te Tuzla kenti yakınlarındaki ABD askeri üssünde geçiren ABD Savunma Bakanı William Cohen, burada bulunan askerlere barışçı faaliyetleri için teşekkür etti. Askeri üste düzenlenen Noel kutlaması sırasında Amerikalı şarkıcı Mary Chapin Carpenter da bir konser verdi. Törende Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı General Wesley Clark da hazır bulundu.

Bosna Hersek'in güneyindeki Mostar kentinin Müslüman kesiminde Noel gecesi bir top mermisinin patladı, ölen ya da yaralanan olmadı. Bu arada şimdiye kadar varlığı bilinmeyen İslamcı Militan Gençlik Örgütü imzalı iki sayfalık el ilanlarında ‘‘Müslüman kardeşler Hıristiyan bayramınının kutlanmasına katılmayın’’ denildi.

Küba'da Fidel Castro'nun onayıyla, bu ülkede 28 yıl sonra ilk kez noel kutlandı.

Noel, Beytüllahim kentinde İsrail askerlerinin engellemeleri altında kutlandı. Filistin lideri Yaser Arafat'ın Hıristiyan olan eşi Süha Arafat, İsrail ablukasına tepki gösterdi ve bunun planlı bir eylem olduğunu kaydetti.

RAHİBELERİN EYLEMİ

Romanya'nın başkenti Bükreş'teki Ortodoks Kilisesi'ndeki noel ayini sırasında, polis bir grup rahibeyle çatıştı.Çatışmanın aniden dışarından gelen bir grup rahibenin kilisenin başkanını protesto etmek için ayini kesince çıktığı bildirildi. Görgü tanıkları, polis memurlarının kilise başkanı Patrik Teoctist aleyhinde slogan atan Ortodoks rahibeleri yumruklayıp tekmelediğini anlattılar.

ABD'de Vermont eyaletinin Rutland kendinde kalabalık süpermarketlerden birinde hırsızlık yapan bir kadın, noel nedeniyle indirim yapılan malları çaldığı için ‘‘indirimli cezadan’’ yararlandı. Yargıç, kadına 10 yıl yerine 6 ay ceza verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!