Dünya müzisyenleri CRR'de

Güncelleme Tarihi:

Dünya müzisyenleri CRRde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu 2000-2001 sezonunu geçen cuma günü Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası ve Opera Korosu'nun konseriyle açtı. Cemal Reşit Rey'in ‘‘Mistik'' adlı Şan ve Orkestra için Poem'inin dünya prömiyerinin gerçekleştirildiği konserde orkestrayı Rengin Gökmen, koroyu Çiçek Kurra Kanter yönetti.

Genel Sanat Yönetmenliğini Arda Aydoğan'ın yaptığı CRR, bu konser sezonunda 35 ülkeden iki bin beş yüz sanatçının katılacağı yaklaşık 200 etkinlik düzenleyecek.

CRR'nin konser programında bugün Ensemble Mondial saat 19.30'da şef Betin Güneş yönetiminde bir konser verecek. Çeşitli uluslardan gelen müzisyenlerden oluşan Ensemble Mondial Oda Orkestrası, son yıllarda, Almanya'da yaşamakta olan besteci ve orkestra şefi Betin Güneş'in eserlerine yer veren geniş bir repertuar hazırladı.

1964-1974 yılları arasında İstanbul Şehir Konservatuarı'nda eğitim gören; Ferdi Statzer, Cenan Akın ve Ergican Saydam'dan ders alan Betin Güneş, 1979'da piyano bölümünde Prof. İlhan Usmanbaş'ın yanında konser sınavını vermiş ve özel bir ödüle değer görülmüştür. 1980'de Alman Akademik Mübadele Servisi'nin (DAAD) bursunu kazanarak Köln Müzik Yüksek Okulu'nda eğitime başlayan Güneş, kompozisyon diplomasını Prof. J. Blume'nin, orkestra şefliği sınavını Prof. G. Fork'un, trombon sınavını Prof. B. Slokar'ın gözetiminde vermiştir.

Prof. U. Humpert'ten elektronik müzik eğitimi alan Güneş, 1988 yılından bu yana Köln Senfoni Orkestrası'nın ve yaylı çalgılar topluluğu Ensemble Mondial'in şefliğini yapmaktadır. Eserleri arasında yedi senfoni, elektronik müzik parçaları ve oda orkestrası için eserler bulunmaktadır.

Bilet fiyatları: 6 milyon, 5 milyon.

Biletler CRR Konser Salonu gişesinden (0212 232 98 30), Biletix satış noktalarından (Beyoğlu ve Ortaköy Raksotek; Caddebostan, Galleria, Maslak, Merter ve Göztepe Soyak MMM Migros; Akmerkez-Taksim ve Suadiye Vakkorama), Biletix Çağrı Merkezinden (0216 454 15 55) temin edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!