Dünya müziÄŸinin mesihi: Manu Chao

Güncelleme Tarihi:

Dünya müziğinin mesihi: Manu Chao
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 10, 2002 12:16

Bu yıl ilk kez düzenlenen Efes Pilsen Summer Fest, bu akşam (10 Haziran) uzun süre unutulmayacak bir konserle müzikseverlere veda ediyor. Festivalin büyük sürprizi Manu Chao, saat 21.30dan itibaren Maslak Venue'de müzikseverlerle buluşuyor. Müzik dünyasının yeni Bob Marley'i olarak nitelendirilen Manu Chao'dan önce sahne alacak olan topluluk ise Baba Zula.

Haberin Devamı

Efes Pilsen Summer Fest'in ağır topu yeni Bob Marley olarak lanse edilen Manu Chao. Fransa'da yaşayan İspanyol göçmeni bir ailenin oğlu olan Manu Chao, müzik kariyerinde şöhreti 1985-1995 yılları bir punk-rock topluluğu olan Mano Negra ile yakaladı.

Sanatçı, üç yıl önce çıkardığı ilk solo albümü Clandestino ile tüm dünyanın yakından tanıdığı aykırı bir yıldıza dönüştü. Bu albümle 7 milyon satış rakamına ulaşan Manu Chao, Clandestino'dan sonra, 2001'de çıkan ikinci albümü Proxima Estacion: Esperanza (Gelecek İstasyon: Umut) ile daha şimdiden 3 milyon satışa ulaştı ve de sosyal ve çevre sorunlarına duyarlı, barış elçisi bir dünya yıldızı olduğunu kanıtladı.

MüziÄŸindeki basit ama modern derinlik ve sıcaklık, ve evrensel duyarlılığı, Manu Chao'yu, tam bir dünya müziÄŸi mesihine dönüştürdü. Â

Haberin Devamı

GECENÄ°N PROGRAMI

10 Haziran
18.00  Kapı Açılışı
19.30  Baba Zula
21.30  Manu Chao

Efes Pilsen Summer Fest konserleri Maslak Venue'de yapılacak.
Biletler Biletix ve Babylon gişelerinde 18 Milyon TL'den satılacak.

 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!