Dünya klasiklerini 3 yılda okuma cezası

Güncelleme Tarihi:

Dünya klasiklerini 3 yılda okuma cezası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2007 11:33

Erzincan'da bir gence, koyunlarını soktuğu ağaçlık alanda memura mukavemet suçundan 3 yıl kitap okuma cezası verildi.

Haberin Devamı

Geçen yıl Özkan İlçi (18), koyunlarını Erzincan Belediyesine ait ağaçlık alana soktuğu için Çiftçi Mallarını Koruma Bekçisi ile tartıştı.

Bunun üzerine görevli memur, İlçi'in kendisini tehdit ettiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulundu. Erzincan 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada ”memura görevini yaptırmamak ve tehdit etmek” suçundan İlçi'ye 6 ay hapis cezası verilmesi kararlaştırıldı.

Mahkeme, Özkan İlçi'nin ekonomik ve sosyal durumu ile bir daha suç işlemeyeceğini göz önünde bulundurarak, sanığın 3 yıl süreyle Denetimli Serbestlik Tedbiri altına alınmasını ve sanığın bu süre içerisinde dünya klasikleri serisini okumakla yükümlü tutulmasını kararlaştırdı.

Cezayı değerlendiren İçli, “Köyde ikamet ediyorum. Okumam gereken kitaplar da bende yok. İl Halk Kütüphanesi'ne gitmem gerekiyor. Ben üç yıl süresince Güllüce köyünden kent merkezine nasıl gidip geleceğim? Verilen cezaları hak edecek bir suç işlemedim. Şimdilik ilk kitabı söz konusu kütüphaneden alarak okumaya başladım” dedi.

Haberin Devamı

Cezası 17 Ocakta başlayan Özkan İlçi, 2010 yılının Ocak ayının 17'sine kadar, okuduğu kitaplardan çıkaracağı özeti her çarşamba günü, Denetim ve Serbestlik Şube Müdürlüğüne teslim edecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!