Dünya Genç Girişimci Yarışması başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

Dünya Genç Girişimci Yarışması başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2004 10:07

Türkiye’nin iki büyük ödül kazandığı Dünya Genç Girişimci Yarışması (WYBA) Türkiye Finali için geri sayım başladı. Dünya Gazetesi ve NTV’nin desteği ile Global Tanıtım tarafından düzenlenen Yarışmanın Türkiye Finali 19 Kasım 2004 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

1994 yılından beri düzenlenen ve genç girişimciliği dünya çapında ödüllendirmeyi amaçlayan yarışma, genç girişimcilere Türkiye’yi dünya arenasında temsil etme fırsatı veriyor.

 

Dünya Gazetesi ve NTV’nin desteği ile Global Tanıtım tarafından düzenlenen yarışmanın Türkiye Finali 19 Kasım 2004 tarihinde İstanbul’da Golden Tulip Eresin Topkapı’da gerçekleştirilecek. Türkiye birincisi olarak seçilecek genç girişimciyaklaşık 20 ülke finalistinin katılacağı Dünya Finalinde Türkiye’yi temsil edecek. Geçen yıl Türkiye’nin ev sahipliğini üstlendiği Dünya Finali bu yıl 25 Kasım 2004 tarihinde Sofya’da düzenleniyor.

Haberin Devamı

 

Dünya Genç Girişimci Yarışması’nda, Genç Girişimci Büyük Ödülü’nün yanı sıra Yenilikçilik, Yönetimde Mükemmellik, İş Planlaması, İletişimde Mükemmellik, Sosyal Sorumluluk ve Uluslararası Başarı kategorilerinde 6 ayrı ödül bulunuyor.

 

Yarışmaya katılan projeler, işadamları, gazeteciler ve akademisyenler tarafından oluşturulacak jüri tarafından başarı, stratejik yaklaşım, kişisel felsefenin yönetime katkısı, sosyal sorumluluk, yaratıcılık ve yenilikçilik ve iletişim becerisi kriterlerine göre değerlendirilecek.

 

Genç girişimciler, www.globaltanitim.com/wyba2/index.html sitesinden edinebilecekleri katılım formunu doldurarak, bir sayfalık biyografileri, şirket tanıtım yazıları ve vesikalık fotoğrafları ile yarışmaya katılabilecek. Başvurular 5 Kasım 2004 tarihine kadar Global Tanıtım Hacı Adil Sokak 7. Aralık No: 4 Levent/İstanbul adresine posta ile veya turkan.ay@globaltanitim.com adresine e-mail yolu ilebaşvurabilecek. 

 

Yarışmaya katılacak adaylarda aranan nitelikler şunlar:

 

Haberin Devamı
  • TC vatandaşı ve 40 yaş altı
  • İyi bir işveren ya da bir şirketin ana yatırımcısı olan profesyonel yönetici
  • Yaratıcı, ürün ya da pazar geliştirici
  • Sektöründe yenilikçi
  • Sosyal sorumluluk sahibi
  • Son üç yıl içinde başarıya ulaşmış bir projenin sahibi veya uygulayıcısı olmak

Türkiye, WYBA’da 2 Büyük Ödül kazandı

 

1998 yılında yarışmada Türkiye’yi temsil eden İzzet Garih, “Alkent 2000” projesi ile 18 Nisan’da Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen dünya finalinde “Büyük Ödül”, Tunç Tonger de “Jüri Özel Ödülü” kazandı.

 

1999 yılında Lizbon’daki dünya finalinde, Cevher Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Özyavuz, “Yönetim” dalında ödül aldı.

 

2001 yılında ise Netone’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Cem Çelebiler, 10-12 Kasım 2001 tarihleri arasında Polonya’da yapılan yarışmada “İş Stratejisi ve Sosyal Sorumluluk” dallarında ödüle layık görüldü.

 

2002 yılında Filipinler’de düzenlenen yarışmada Türkiye’yi temsil eden Dizayn Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, “Büyük Ödül” almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

 

2003 yılında İstanbul’da düzenlenen Dünya Finali’nde Türkiye’yi temsil eden Nuray Karalar “İş Planlaması” ödülünün sahibi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!