Dünya Gay'lerinin baskanı bir Türk

Güncelleme Tarihi:

Dünya Gaylerinin baskanı bir Türk
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

İngiltere'de yaşayan felsefeci Kürşad Kahramanoğlu dünya eşcinsellerini bir çatı altında toplayan Uluslararası Gay ve Lezbiyen Federasyonu başkanı seçildi.

DÜNYA çapında 80 ülkede 360 üye kuruluşu bulunan federasyon içinde adım adım yükselen felsefe Profesörü Kürşad Kahramanoğlu başkanlığa seçilir seçilmez, federasyonun faaliyetlerini yaymak için harekete geçti. Eşcinsel haklarının savunuculuğuna soyunan Kahramanoğlu ilk hedef olarak Latin Amerika ülkelerini seçti. Kahramanoğlu şu sıralar Brezilya'dan El Salvador'a Latin Amerika ülkeleri arasında mekik dokuyor.

Yoğun temaslarda bulunuyor

Uluslararası Gay ve Lezbiyen Federasyonu'nun (ILGA) Türk Başkanı Kahramanoğlu önce Brezilya'da çeşitli toplantılar ve konferanslara katıldı. Rio de Janeiro'da, Homoseksüel Hareketin Dünya Panoraması konulu bir konferansa da başkanlık etti. El Salvador'un başkenti San Salvador'u ziyaret eden Kürşad Kahramanoğlu, Travesti Derneği'nin yanı sıra Gay Derneği'nden temsilciler ile yoğun temaslarda bulundu.

Neo-Naziler konuşuluyor

Toplantılarda, Neo-Nazi grupların gay olanlara karşı şiddet ve baskı eylemleri, işyerinde eşcinsellere yönelik ayrımcılık ve bunlara karşı uygulanacak stratejilerin ele alındığı belirtildi. Kahramanoğlu, ‘Dünyanın her yerinde eşcinseller, lezbiyenler, biseksüeller ve transseksüeller için adalet ve eşit haklar mücadelesi veriyoruz’ dedi. ILGA, kısa bir süre önce, Bolivya, Paraguay, Kenya ve Sri Lanka'da da yeni örgütlenmelere yardımcı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!