Dünya ekonomi basınından manşetler - 20 Nisan

Güncelleme Tarihi:

Dünya ekonomi basınından manşetler - 20 Nisan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2010 10:33

İşte dünyanın önde gelen basın organlarının ekonomi alanında bugünkü manşetleri ve öne çıkardıkları haberler

Haberin Devamı

 EKONOMİ BASINI

BLOOMBERG

--Avrupa'da kül tabakasının ince olduğu bölgelerde uçuşlar başlıyor

İzlanda'da meydana gelen volkanik patlamadan sonra gökyüzüne yayılan küllerden dolayı aksayan havayolu trafiği, Salı günü kül tabakasının inceldiği yerlerde yeniden başlayacak.

 

--Asya borsaları Goldman ve Citigroup haberleriyle yükseldi

Asya borsaları, konuya yakın kaynaklardan alınan ABD'nin sermaye piyasası düzenleme organı SEC'teki üyelerin Goldman Sachs'a dava konusunda görüş ayrılığın bulunduğu bilgisi ve Citigroup'un beklentilerden iyi gelen ikinci çeyrek karının olumlu etkisiyle yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo işlemlerinde yüzde 0.7 yükseldi.

Haberin Devamı

 

CNBC

-- George Soros, euronun sonunun geleceğini söylüyor

ABD’li yatırımcı George Soros, Yunanistan’daki bir televizyona yaptığı değerlendirmede, Atina hükümetinin hem resesyona gireceğini hem de bütçe gelirlerinde büyük bir düşüş göreceğini belirtti.

 

--Goldman kazançları dolandırıcılık davasını unutturabilir

ABD’li banka Goldman Sachs’ın ilk çeyrek sonuçları geçici olarak, ABD’nin sermaye piyasası düzenleme organı SEC’in bankaya dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle açtığı davanın etkisini azaltabilir.

 

CNNMONEY

-- Yeni bir iPhone mu tasarlandı?

Kulağa gerçek olamayacak kadar güzel gelse de, ABD’nin en büyük teknoloji şirketlerinden Apple’ın çalışanlarından birinin, California’daki bir barda yeni iPhone telefonunun prototipini unuttuğu iddia edildi.

 

FORBES

--Citigroup'un ilk çeyrekte 4.4 milyar dolar kâr etti

Citigroup'un, Pazartesi günü açıkladığı ve 4.4 milyar dolarla beklenenden daha fazla gelen kârı, ülkede bankacılık sektörünün zorlu virajı aştığının yeni işareti oldu. Banka bu dönemde sorunlu kredilerden dolayı yaşadığı zararı, faaliyet kârındaki artışla kapattı.

 

Haberin Devamı

--Yunanistan sorunu euro tartışmasını alevlendiriyor

Morgan Stanley ekonomisti Joachim Fels, euro bölgesi ülkeleri ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), Yunanistan'ın içinde bulunduğu borç krizinden kurtulması için gösterdiği birliğin paradoksal bir biçimde, "euro birliğinin dağılma riskini artırdığını" söyledi.

 

MARKETWATCH

--Toyota 9 bin 400 Lexus'u geri çağıracak

Japon otomobil üreticisi Toyota, Consumer Reports dergisinin güvenlik riski uyarılarından sonra 9 bin 400 adet 2010 model Lexus arazi taşıtını geri çağıracak.

 

--Baskı altındaki Goldman Sachs'ta büyük kâr beklentisi

Wall Street bugün ile çeyrek karını açıklayacak olan Goldman Sachs'ın net gelirini bu dönemde yüzde 43 artıracağını tahmin ediyor. ABD sermaye piyasasını düzenleme organı SEC'in dolandırıcılıkla suçladığı dönemde zor günler geçiren bankanın bu başarıyı göstermesi, bir anlamda kendisi de skandallar nedeniyle zor dönemden geçen ünlü golf oyuncusu Tiger Woods'un, şu anda Masters Turnuvasını kazanmasına benziyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!