Dünya dalış rekorunu kırmak için dalıyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya dalış rekorunu kırmak için dalıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2009 00:00

Bir yaşında mama sandalyesinden düşerek kolunu sakatlayan, ardından da doktor tavsiyesi ile dört yaşında yüzmeye, daha sonra da dalmaya başlayan dünya serbest dalış rekortmeni Cenk Devrim Ulusoy (36), serbest dalış dünya rekorunu 83.10 metreden 90 metreye çıkarmak için antrenmanlara İstanbul’da başladı.

58 gün sürecek çalışma programı, Kaş’ta devam edecek ve Ulusoy, 26 Ekim’de Dünya Sualtı Federasyonu CMAS yetkililerinin denetiminde dalacak. Sağlıklı bir insanın ciğer kapasitesinin iki katından fazlasına sahip olan Cenk Devrim Ulusoy, başarısını da buna bağladı. Ulusoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Dalmaya hevesim vardı. Ancak denizden korkuyordum. Bu korkumu yenerek 2003’te dalmaya başladım. Ciğerlerimin kapasitesi beni rekordan rekora taşıdı. Öyle ki sağlıklı bir insanın ciğer kapasitesi altı litre iken benim ciğer kapasitem 13,5 litreydi. İlk 5 ayda Dynamik apne dalında 112 metre olan Avrupa rekorunu 114 metreye taşıdım. Dikey serbest dalış dünya rekorunu 80 metreden 83.10 metreye taşıdım.”
Rekor dalışını Cumhuriyet Bayramı’ndan üç gün önce yapacağını vurgulayan Ulusoy, “Tarihi özellikle seçtim. Cumhuriyeti bize hediye eden ulu önderimize, bu rekoru hediye etmek istiyorum” dedi. Caddebostan Balıkadamlar Kulübü’nde dalış hocalığı da yapan Ulusoy, yurt içi ve uluslararası yüzme müsabakalarında 600’ün üzerinde madalya kazandıktan sonra serbest dalış yapmaya başladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!