Dünya basınından manÅŸetler - 5 Mart

Güncelleme Tarihi:

Dünya basınından manşetler - 5 Mart
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 05, 2010 11:49

İşte dünyanın önde gelen basın organlarının politika alanında bugünkü manşetleri ve öne çıkardıkları haberler

Haberin Devamı

DÃœNYA BASINI

THE NEW YORK TIMES

--Irak seçimleri kanlı başladı

Irak’ta parlamento seçimlerinde ilk oyları kullanan polis, asker ve güvenlik çalışanlarına yönelik saldırılarda 12 kişi hayatını kaybetti.

 

-- Şili geçmişi geride bırakacak askerleri bekliyor

Şili’nin 8.8 büyüklükte depremle sarsılmasının ardından, Şilili vatandaşlar ile askerler arasındaki ilişkide yeni bir sayfa açılmış oldu.

 

THE WASHINGTON POST

--ABD İran yaptırımları konusundaki baskısı yüzünden eleştiriliyor

Obama yönetimi, Çin ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin diğer üyelerini, İran’da operasyon yürüten şirketlere daha sert yaptırımlar uygulamaya davet ettiği için eleştiriliyor.

 

Haberin Devamı

--Yunanistan’ın borcuna yönelik endişeler devam ediyor

Avrupa kıtasını etkisi altına alan Yunanistan’ın ülke borcu sorununun, etki mesafesinin uzak olmasına rağmen, ABD piyasalarına da zarar vermesinden endişe ediliyor.

 

THE WALL STREET JOURNAL

--Yunanistan önemli bir açmazı geride bıraktı

Yunanistan, bu hafta 6.85 milyar dolarlık tahvil satışıyla önemli bir sınav verirken, yatırımcılar diğer Avrupa ülkelerinin de tahvil satışlarına başlamasıyla, Yunanistan’ın borcunu ödemesi için gerekli olan paranın geri kalanını bulmakta zorlanabileceğine dikkat çekiyor.

 

-- Irak seçimleri sorunlarla başladı

Irak’ta önümüzdeki dört yılda ülkeyi yönetecek ve ABD’nin ülkedeki rolünü yeniden şekillendirecek seçim yeniden yolsuzluk iddialarının gündeme getirdi ve şiddetli protestoların gerçekleşmesine neden oldu.

 

FINANCIAL TIMES

--Çin 2010 için yüzde 8’lik bir büyüme bekliyor

Çin BaÅŸbakanı Wen Jiabao,Âbu yıl için yüzde 8’lik bir büyüme hedefi belirlediklerini açıkladı. BaÅŸbakan aynı zamanda yatırımcıların ülkenin hızlı büyümesinin gölgesinde kalan riskleri göz önüne alarak, yatırımlarını azaltabileceklerini belirtti.

 

Haberin Devamı

--Bankacılardan alınan vergi İngiltere hükümetine yaradı

Financial Times’ın dünya genelindeki 16 banka ile gerçekleştirdiği bir anket, İngiltere’de bankacılara verilen yüksek ikramiyeler üzerinden alınan vergilerin, Londra hükümetinin 2.5 milyar sterlinlik ABD Hazine Kağıdı almasını sağladığını ve İngiliz hükümetinin genel seçimler öncesinde ek kaynak sağlamasına neden olduğunu belirtti.

THE GUARDIAN

--Brown, Irak soruşturmasında kesintiler nedeniyle sorgulanacak
İngiltere Başbakanı Gordon Brown, bugün başbakanlık döneminin en zor günlerinden birini yaşayacak. Irak ile ilgili yapılan soruşturma kapsamında sorgulanacak olan Brown, savunma bütçesinde yaptığı kesintilerin askeri teçhizat eksikliğine neden olarak Irak'taki can kaybını artırmasıyla ilgili sorulara cevap verecek.

Haberin Devamı

--David Cameron ABD'deki Muhafazakar Parti için kaynak topluyor
İngiliz Muhafazakar Partisi'nin bağış belgeleri, partinin lideri olan David Cameron'un, ABD'deki müttefiki olan Muhafazakarlar için yardım ettiğini ortaya koyuyor.

HAARETZ

--Türkiye Washington'daki Büyükelçisi'ni geri çağırdı
Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan, ABD Dış ilişkiler Komitesi'nin Birinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan olayları 'soykırım' olarak kabul etmesinden sonra Washington'daki Büyükelçisini geri çağırdı.

--İsrail Suriye ile savaştan kaçınmak için adımlarını dikkatli atıyor
İsrail, son haftalardaki hamleleriyle Suriye'yle gerilimi azaltmaya çalışırken, olası çatışmalara neden olabilecek yanlış anlamaların da önüne geçmek için çaba sarf ediyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!