Dünya basınından manşetler - 30 Mayıs

Güncelleme Tarihi:

Dünya basınından manşetler - 30 Mayıs
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2010 09:49

İşte dünyada günün öne çıkan manşetleri:

Haberin Devamı

DÜNYA BASINI

THE NEW YORK TIMES

--‘Son hamle’ sızıntıyı önleyemedi

British Petroleum (BP) mühendisleri Meksika Körfezi’nde petrol sızıntısına neden olan kuyuyu kapatmak için denedikleri son girişimin başarısız olduğunu açıkladı. ABD hükümeti yetkilileriyle görüşen şirket, bir sonraki strateji için plan yapmaya başladı.

 

THE WASHINGTON POST

--Afgan kuvvetleri hedefe ilerliyor

ABD ve NATO’nun artırılan çabaları Afganistan ordusunun ve polis gücünün belirlenen hedefe yönelik operasyonlardaki kabiliyetini artırıyor.

 

THE GUARDIAN

--Aktör Dennis Hopper hayatını kaybetti

“Apocalypse Now”, ve “Easy Rider” gibi filmlerde rol alan ünlü oyuncu Dennis Hooper, önceki gün prostat kanserinden hayatını kaybetti. Aktör California, Venice’deki evinde 74 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Haberin Devamı

 

HAARETZ

--İsrail nükleer silahları üzerindeki önlemleri istemiyor

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Salı günü Beyaz Saray’da görüşeceği ABD Başkanı Barack Obama’dan Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Antlaşması ön konferansında ABD’nin konumu hakkında açıklık getirmesini isteyecek.

EKONOMİ BASINI

CNBC

--Yunanistan borcunu yeniden yapılandırmayacak

Yunanistan Ekonomi Bakanı George Papaconstantinou, Yunanistan’ın borcunu yeniden yapılandırmayacağını ve acil kaynak programı kapsamında mali hedeflere ulaşmak için daha fazla kesintiye ihtiyaç olmadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!