--Yeni davalar ABD’li Müslümanlar tarafından radikallik üzerinde..." />--Yeni davalar ABD’li Müslümanlar tarafından radikallik üzerinde..." />

dünya basınından manşetler 12 Aralık

Güncelleme Tarihi:

dünya basınından manşetler 12 Aralık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2009 10:31

New York Times

--Yeni davalar ABD’li Müslümanlar tarafından radikallik üzerinde iyimserliği test ediyor

Teksas’taki Fort Hood saldırısı ve (olası cihat hareketi için) Pakistan’a giden Virginia’lı adamın durumu ABD’li Müslümanların Avrupa’da yaşayanlara oranla radikalleşmeye daha dayanıklı oldukları iddiasını sınamaya başladı.

 

--Bağımsızlık için kullanılacak olan oy yaklaştıkça şiddet Sudan’da kol geziyor

Bazı Sudanlıların kuzetydeki liderlerin aile gruplarını silahlandırdığını düşündüğü Sudan’da, bu yıl içinde iki binden fazla insan etnik kökenli çatışmalarda hayatını kaybetti.

 

--ABD Temsilciler Meclisi Wall Street üzerinde sıkı kurallar belirledi

Senatodan geçmesi gereken düzenleyici revizyon, ekonomik krizin en önemli nedenlerine yönelik olarak tanımlandı.

 

Haberin Devamı

Wall Street Journal

--Tiger Woods golf kariyerine ara verdi

Kendi neslinin en büyük golf oyuncusu olan Tiger Woods, ailesine odaklanmak için golf kariyerine belirsiz bir süre için ara verdi.

 

--Risk içeren yıl süresince Buffet “okyanusun dibine” baktı

Warren Buffett ekonomik kriz süresince yaptığı en iyi anlaşmalarının ileride en yi yapmış olduğu anlaşmalar olarak gözükmeyebileceğine inanıyor.

 

--Çinli firmalar tedarik kurallarını savunuyorlar

Çinli firmalar Beijing’in devlet kurumlarından yerel malları içeren ürünleri almalarına yönelik isteklerini savundular ancak yeni düzenlemelerin kendilerini nasıl etkileyeceği konusunda belirsizlik olduğunu ifade belirttiler.

 

Haberin Devamı

FINANCIAL TIMES

--Irak petrol ligi sıralamasında gözünü ikinci sıraya dikti

Irak, İran’a ait olan dünyanın kanıtlanmış en büyük petrol rezervlerine sahip ikinci ülkesi konumunu ele geçirecek gibi görünürken, taze kaynakların ele geçirilmek istendiği karmaşa içindeki birincil konumunu sertleştirmeye başladı.

 

--Yunanistan yolsuzluğun her tarafına yayıldığını kabul etti.

Yunanistan Başbakanı George Papandreou, AB liderlerine Yunan kamu sektörünün yolsuzluğun kucağına düştüğünü anladığını belirtti.

 

--Çin ve ABD’ye ait güçlü veri küresek hisse değerlerini yükseltti.

Çin’in güçlenen sanayi üretim rakamları ile ABD’nin umut veren perakende ve tüketici değerleri küresek tehvil piyasalarında kötü bir haftanın geride kalmasını sağladı.

 

HAARETZ

--Abbas Batı Şeria camisini yakan “acımasız” yerleşimcilere ateş püskürdü

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Cuma günü Batı Şeria’nın Yasuf köyünde saldırganların Nazi sloganları atarak meşalelerle bir camiyi yakmaları ardından, İsrail’in yerleşimcilerin gösterdiği “acımasız” davranışlara tepki göstermesi gerektiğini belirtti.

 

 

--ABD Savunma Bakanı: İran “ciddi” yeni yaptırımlar ile karşı karşıya

AB liderleri İran’ın nükleer programına karşı küresel tepki için bastırıyor: İran Tayvan’dan nükleer parçalar alıyor.

 

--Hamas’a yardım eden ABD’li Müslümanların cezası ertelendi

Arkam Musa Abdullah soruşturmasında yetkililere Hamas’a terör destekli yardım konusunda yalan söylediği için hapis cezası ile yargılanıyor.

 

BLOOMBERG

--ABD-Japonya hava anlaşması muafiyet teklifleri başlattı

ABD ve Japonya “Açık Gökler” anlaşması için bir taslak üzerinde anlaşarak United Havayolları, All Nippon Havayolları ve Continental Havayolları gibi şirketlerin antröst muafiyetinden yararlanmaları için kapıyı araladı.

Haberin Devamı

 

--Çin sanayi üretimi Asya ticareti toparlandıkça güçleniyor

Çin sanayi üretimi Asya ülkeleri ile olan ticaretin arttığı süreçte ihracatın son 13 ayın asgari değerinden düşmesi ve Kasım’da ithalatın artmasıyla artış gösterdi ve Çin’in ekonomik toparlanma sürecindeki öncü konumunu korudu.

 

--Petrol teklifi raundu son gününde Irak’ın Batı Qurna bölgesi ana ödül durumunda

Irak’ın “süper devi” Batı Qurna petrol yatakları, dünyanın en büyük üçüncü petrol rezervleri sahibinin yabancı yatırımlara ham gelişim haklarını sunduğu ikinci açık artırımın bugünkü tekliflerinde merkezde olacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!