Dünden bugüne

Güncelleme Tarihi:

Dünden bugüne
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sezercik'ler, Ömercik'ler, Yumurcak'lar, Ayşecik'ler, Gülşah'lar ve daha niceleri... 1970'li yıllarda çevirdikleri melodramlarla herkesi ağlatan dünün çocuk yıldızları artık büyüdüler. Onların yerini ise şimdi yenileri aldı. Küçük Onur'lar, Sosis Kız'lar ve Ayşecik'ler... Bu ‘‘küçük’’ oyuncuların rol aldığı diziler de rating rekorları kırıyor. İşte eski ve yeni çocuk yıldızlar...

İlk kez kamera karşısına 2.5 yaşında bir klip çekimi için geçen Ecem, şimdiye kadar hiçbir iş görüşmesinde reddedilmemiş. Güzelliği kadar sempatikliğiyle de dikkat çeken Ecem, Parla Şenol'un evinde sanatçının altı yaşındaki oğlu Aras ile hemen arkadaş oldu. Şimdiye kadar Arko, Dalin, Tadım Kuruyemiş, Siny Bebek ve Sana margarin reklam filmlerinde oynayan Ecem, ‘‘Ayşecik’’ adlı dizinin ara verilen çekimleri için yeniden kamera karşısına geçecek. Show TV'de 39 bölüm olarak izleyicisine ulaşan dizinin yıldızı Ecem, çekimlere ara verildiği süre içinde çok sıkıldığını belirtiyor. Annesi Ayşe hanım, Ecem'in en büyük şansının yönetmeni Ayhan Önal olduğunu belirtiyor ve ‘‘Ayhan Bey'in pedagog olması bizim için büyük şans. Çekime başlamadan önce yönetmeni Ecem'le bir süre ilgilenir ve onu çekimlere hazırlar’’ diyor. Ecem'in dizisini tamamen izlemediğini belirten Parla Şenol, çocuk yıldız olmanın zorluklarından bahsederek ‘‘Ailelerin çocuğa bu kadar yükü kaldırması için yardımcı olması gerekir’’ dedi. Ecem'in ekranda göründüğünden daha güzel olduğunu söyleyen Şenol ‘‘Hadi bakalım inşallah bizim yerimize geleceksin’’ dedi. İlk filmini beş yaşında çeken Şenol, oğlu Aras'ın kamera önüne geçmesini ise istemiyor.

Sezercik’ten küçük Süleyman’a

Babası Berker İnanoğlu'nun rejisör oluşu nedeniyle çok küçük yaşlarda kamera ile tanışan Sezer İnanoğlu ‘‘Sezercik’’ ile milyonların gönlüne taht kurmuştu. Atv'de yayınlanan ‘‘Sıcak Saatler’’ adlı dizide rol alan Süleyman Süleymanoğlu ile bürosunda buluşturduğumuz Sezer İnanoğlu, şimdiki çocuk oyuncuları doğal bulmuyor. Gerçek bir Sezercik hayranı olduğunu belirten küçük Süleyman, karşısında büyümüş haliyle gördüğü Sezercik'in önce elini öptü sonra da büroda bulunan film afişlerini dikkatle inceledi.

Kendilerinin sinema filmlerinde şöhreti yakaladıklarını, şimdiki çocukların ise televizyon dizilerinde tanındıklarını belirten İnanoğlu, şartları farklı olduğu için karşılaştırmak istemiyor. İnanoğlu, ‘‘Sıcak Saatler’’de Küçük Talih olarak ekrana gelen Süleyman'ı dizide hiç izlemediğini, birkaç kez dizinin tanıtımlarında gördüğünü belirtti. Ayşecik'i oynayan Ecem Kanun için ‘‘Sanki büyükmüş de çocuğu oynuyormuş gibi tavırları var. Çok yapay’’ diyen İnanoğlu, kendi zamanındaki çocukların daha başarılı olduklarını düşünüyor. Sinemaya oyuncu olarak değil de yapımcı olarak devam edeceğini belirten İnanoğlu, en yakın zamanda bir çocuk dizisi yapmak istiyor. Özel hayatının göz önünde olmasından hoşlanmayan İnanoğlu, kamera arkasını her zaman birinci derecede tercih edeceğini belirtiyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!