Duman - Büyük Ev Ablukada

Güncelleme Tarihi:

Duman - Büyük Ev Ablukada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 12:34

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi
21.09.2012
20:30

Haberin Devamı

Türk Rock müziğinin en iyi isimlerinden Duman, İstanbul alternatif müzik camiasının en gizemli ve başarılı gruplarından Büyük Ev Ablukada ile ilk kez birlikte sahne alıyor.

Büyük Ev Ablukada son bir kaç senedir bazı insanların ve kendi grup üyelerinin kafasını kurcalıyor. Nasıl bir grup bu Büyük Ev Ablukada? İki şişmanın akustik gitar çalarak şarkılar söylediği bir grup mu? Altı kişiden oluşan bir Büyük Ev Ablukada daha var,  barlarda festivallerde orda burda elektrikli gitarlarıyla bangır bangır çalıyorlar aynı şarkıları, onu n'apacağız? Müzikten çok kötü esprileriyle mi gönül fethediyorlar? Albümleri neden yok? Sadece liselilerin dinlediği bir grup mu?  Ya 'saçma sapan şarkı sözleri var anlamıyorum',  ya 'şimdiye kadar duyduğum en güzel şarkı sözleri onların'. Popüler oldular abi uyuzum. Kimseler duymasa olur mu? Olur. Olmaz. Bilmiyorum.

Haberin Devamı

21 Eylül'de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde Duman'dan önce çıkıp akustik bir performans yapacakları doğru mu? Tabi doğru. Çok heycanlılar. Kafalarına göre değişik bişeyler deneyeceklermiş, neyse artık işte o değişik bir şeyler. Bence iyi ki varlar. Kendilerine iyi geliyorlarsa sorun yok. Hayrını görün.

İlk albümleri "Eski Köprünün Altında"yı 1999 yılında çıkartan Duman, daha önce "Mad Madam" adlı grupta beraber sahne alan Kaan Tangöze (vokal/gitar) ve Ari Borakas (bas) ikilisine, Batuhan Mutlugil (gitar)’in katılmasıyla kuruldu. İlk albümle beraber özellikle sahne performansına ağırlık veren grup, kısa sürede kendine sadık bir dinleyici kitlesi yaratmayı başardı.

2002 yılının Ekim ayında piyasaya sürülen "Belki Alışman Lazım" adlı ikinci albüm kayıtları, özellikle çıkış parçası "Bu Akşam" ve “Her şeyi Yak” coverları, Duman’ın Türkiye çapında tanınan bir rock grubu haline gelmesini sağladı.

2005'in Temmuz ayında piyasaya çıkan 3. albümleri, albüme ismini veren "Seni Kendime Sakladım" ve "Aman Aman" ile büyük beğeni topladı. Bu arada grubun "İstanbul" parçası Fatih Akın'ın İstanbul'un seslerini anlatan "Crossing the Bridge" belgeselinde kendisine yer buldu. Davul ustası Cengiz Baysal'ın gruba katılmasıyla yoluna devam eden Duman, Haziran ayında, 2010 ve 2011 yıllarında yapılan beş farklı konserin kayıtlarından oluşan "Canlı" adını verdikleri, 32 şarkılık bir albüm çıkardı. Çalışmanın en büyük özelliği bazı Duman şarkılarının akustik olarak yeniden yorumlanması. "Dibine Kadar", "Sarhoş", "Elleri Ellerime" ve "Haberin Yok Ölüyorum" gibi şarkıların akustik yorumların yer aldığı albümün bir diğer sürprizi de cover şarkılar. Yıllar önce Erkin Koray’ın yorumladığı söz ve müziği Burhan Bilgin’e ait olan "Sen Yoksun Diye" ve Aşık Veysel'in "Kara Toprak" türküsü albümün dikkat çeken çalışmaları.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!