Duman Avcıları

Güncelleme Tarihi:

Duman Avcıları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sigarayla mücadele etmek amacıyla kurulan ‘Duman Avcıları İzci Teşkilatı'na mensup Özel Kültür İlköğretim okulu ve Şair Behçet Kemal Çağlar İlköğretim okulu öğrencilerinden oluşan koro stüdyoda, Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, ünlü sanatçı Selçuk Alagöz'ün sözlerini yazıp bestelediği 'Duman Avcıları Marşı'nı seslendirdi.

Türkiye Çocuk Evleri Vakfı, Sigara Savaşanları Vakfı ve Türk Kalp Vakfı işbirliği ile yürütülen Sigarayla Mücadele Kampanyası sonucu kurulan Duman Avcıları İzci Teşkilatı için bestelenen 'Duman Avcıları Marşı' için önümüzdeki ay bir de klip çekileceği belirtildi. Marşın bestecisi ve söz yazarı Selçuk Alagöz ‘‘Şu ana kadar kendi olanaklarımızla buraya kadar geldik. Müzik çalışmalarını tamamladık ve sözlerini kayıt ettik. Şimdi buna bir de klip çekmek istiyoruz. Ama, sponsora ihtiyacımız olacak. Çünkü, yapmakta olduğumuz bu marş Türkiye'deki tüm İlköğretim okullarında seslendirilecek. Bunlar için kasetler de yapılacak. Amacımız sigara ile mücadeleye çocuk yaşta başlamak’’ dedi.

İstanbul'da dört aydır faaliyet gösteren Duman Avcıları İzci Teşkilatı bugüne kadar bir çok resmi ve özel kuruluşları ziyaret ederek sigara konusunda uyarılara uyup uyulmadığını kontrol etti. Son olarak Bakırköy Belediyesi'ni gezen Duman Avcıları, bir de rapor tutarak başkanlığa teslim ettiler. Marş şu sözlerle başlıyor:

‘Duman avcılarıyız, duman, duman, duman/Sigara içirtmeyiz hiçbir zaman/Sağlıklı yaşam uğruna/Büyük bir savaş veririz.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!