Dul erkeklere evlilik tuzağı

Güncelleme Tarihi:

Dul erkeklere evlilik tuzağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2007 13:56

Manisa Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince eşleri ölmüş erkekleri evlendirme vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen beşi kadın 6 kişi yakalandı.

Balıkesirli 37 yaşındaki A.Ş. ile 45 yaşındaki M.M. evlendirilmek vaadiyle kandırılarak paralarının dolandırıldığını iddia ederek Manisa Hırsızlık Büro Amirliği'ne başvurdu. A.Ş. polise hemşehrisi olan İ.N.E.’nin “Gel seni güzel ve tanıdık bir kızla evlendirelim. Ancak 10 bin YTL başlık parası vereceğiz. Bir de bilezik alırsın” dediğini, kendisinin de isteklerini yerine getirdiğini söyledi. A.Ş. evlendirileceği kızı da yalnızca bir kez gördüğünü anlattı. Şebekenin ikinci mağduru M.M. ise, “Ben de 6 bin 500 YTL ödedim. Sonra evleneceğim kızı bile görmedim” dedi.
Bunun üzerine harekete geçen polis dün yaptığı operasyonda önce 51 yaşındaki İ.N.E.'yi, ardından da 59 yaşındaki Z.K., 18 yaşındaki E.K., 24 yaşındaki E.G., 24 yaşındaki N.B. ve 38 yaşındaki E.A.E'yi gözaltına aldı.

İfadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemede suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!