Düğün dönüşü kazada ölen 7 kişi toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Düğün dönüşü kazada ölen 7 kişi toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2008 16:26

İSTANBUL'da bulunan kızları Esra Minnetoğlu'nun düğününden dönüşünde içinde bulundukları minibüsün Tokat'ın Erbaa İlçesi yarkınlarında dereye yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 7 kişinin cenazeleri, Suşehri ve Akıncılar ilçelerinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Kaza dün sabah, Niksar- Erbaa ilçeleri arasında, D-100 karayolunun 20'nci kilometrede meydana geldi. İstanbul'da teyzesinin oğlu İsmail Şenses ile evlenen kızları Esra Minnetoğlu'nun düğününe katıldıktan sonra Sivas'ın Akıncılar İlçesi’ne dönmek için yola çıkan 46 yaşındaki Bekir Minnetoğlu yönetimindeki 58 SC 425 plakalı minibüs, Gürçeşme Beldesi yakınındaki Elçidere Köprüsü'nü geçerken, dereye yuvarlandı. Sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu meydana gelen kazada, şoför Bekir Minnetoğlu, eşi 34 yaşındaki Aynur Minnetoğlu, oğlu 15 yaşındaki Hidayet Minnetoğlu, yeğenleri 9 yaşındaki Edanur, 5 yaşındaki Fatma Minnetoğlu ile 47 yaşındaki Mevlüde İnan olay yerinde, 24 yaşındaki Melik İnan ise kaldırıldığı Erbaa Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Minibüste bulunan 35 yaşındaki Nurcan Minnetoğlu ise yaralı olarak tedavi altına alındı. Olay sonrasında hnastanede yapılan otopsi işlemlerinin ardından cenazeler yakınlarına teslim edildi.

MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI

Kazada yaşamını yitiren Bekir, Aynur, Hidayet, Fatma ve Edanur Minnetoğlu için Sivas'ın Akıncılar İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cuma namazının ardından cenazeler akıncılar sebze pazarında belirlenen alana yan yana konuldu. Cenaze törenine AKP Sivas milletvekilleri Hamza Yerlikaya ve Selami Uzun ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Namazın ardından omuzlara alınan cenazeler Akıncılar Kabristanlığı'nda toprağa verildi.

Aynı minibüste hayatını kaybeden Mevlüde İnan ve Melik İnan ise Suşehri İlçesi'nde toprağa verildi. Anne- oğul için Balhatun Camisi’nde cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına ilçe yöneticileri ve yakınları katıldı. Namazın ardından anne- oğlun naaşı ilçe mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

ARKADAŞLARI SIRASINA ÇİÇEK KOYDU
Akıncılar İlköğretim Okulu 4-A sınıfında eğitim gören ve kazada yaşamını yiteren Edanur Minnetoğlu'nun sınıfında da büyük üzüntü yaşandı. Sınıf arkadaşları kazada kaybettikleri Edanur'un sırasının üzerine çiçek bırakırken, yazı tahtasına ise ‘Adanur seni çok seviyoruz, nur içinde yat’ yazdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!