Düğmeye Çankaya zirvesinde basıldı

Güncelleme Tarihi:

Düğmeye Çankaya zirvesinde basıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2002 01:48

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Devlet Bakanı Kemal Derviş'in istifasını geri almasını siyasi ahlakla bağdaştıramadığını söylemesinin ardından, MHP içinden de benzer eleştiriler gelmeye başladı.

TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, Derviş'in bu şekilde hükümette kalmasının ‘kontrolsüz güç’ haline gelmesi anlamı taşıyacağını öne sürdü. Sökmenoğlu, Cumhurbaşkanı Sezer'in 7 Haziran'da düzenlediği zirve ile hükümetin çöküşünün fikri yapısının hazırlandığını savundu. Sökmenoğlu, şunları söyledi:

‘‘Üstü örtülü anlaşmazlıklar Çankaya'da su yüzüne çıkmıştır. Yetkilerini kullanmamakta ısrar ederek, Bakanlar Kurulu'na bir kez bile başkanlık etmeyen Cumhurbaşkanı, müdahaleyi kendisinde hak görüyor. Milletin geleceği için müdahale etmek başka şey, taraf olmak başka şeydir.

Derviş'in Cumhurbaşkanı Sezer'in isteği üzerine istifasını geri alması kendisini hükümet içinde kontrolsüz güç haline getirir. Bir programın uygulayıcısı olan Derviş'in siyasete soyunması ve bu şekilde hükümette görev almaya devam etmesi doğru değildir. Kontrolsüz güç, güç değildir. Ayrıca Derviş'in Kıbrıs konusundaki fikirleri de net değildir. Bu konuda Türk milletini aydınlatması gerekir.’’

‘‘40 senelik siyasi kültürüm olayı çözmeye yetmiyor. Nereye gideceğimiz belli değil’’
diyen Sökmenoğlu, Türkiye'nin uzun süredir sıkıntıda olduğunu, bu sıkıntıyı aşmakla yükümlü olan bakanların istifa ederken Ecevit'i suçlamalarını da eleştirdi.

Sökmenoğlu, ‘‘Görevdeyken fakir fukaranın hakkı için proje geliştirip Başbakan'a başvurdular mı belli değil. 100 günlük, 500 günlük program yapıp Türkiye'yi kurtaracağını söyleyen insanlar Bakanlar Kurulu'nda kaç proje sunmuşlar’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!