Dubai’de LOGO’nun Türk yazılım kulesi

Güncelleme Tarihi:

Dubai’de LOGO’nun Türk yazılım kulesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2007 00:00

Türkiye’nin önde gelen yazılım şirketlerinden LOGO Yazılım, Dubai’de açtığı ofisle faaliyetlerini körfez bölgesine taşıdı. Bu girişim LOGO’nun Körfez bölgesi, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika ve Hindistan arasında uzanan geniş bir coğrafyaya yayılma hayallerinin önemli bir adımını simgeliyor.

BÖLGE ÜSSÜ DUBAİ

LOGO Yazılım, Türkiye ve Almanya’dan sonra Dubai Internet City’de ofis açarak uluslararası arenada yerini sağlamlaştırdı. LOGO, uzun süredir faaliyetlerini sürdürdüğü bu bölgede açtığı ofisle sadece Birleşik Arap Emirlikleri’nde ve Körfez Bölgesi’nde değil, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika’dan Hindistan’a kadar uzanan geniş bir coğrafyada üs olma hedefini de gerçekleştiriyor.

Türkiye merkezli uluslararası bir firma olan LOGO Yazılım’ın Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Tekbulut, düzenlenen basın toplantısında dünya ve Türkiye bilişim pazarıyla ilgili görüşlerini açıkladı. Türkiye’nin ihracatta yazılım sektörüne yönelmesinin zamanının geldiğini ve Türkiye’nin de bu vizyonla bilişim politikalarını oluşturması gerektiğini vurgulayan Tekbulut, "LOGO, 23 yıldır Türkiye’de bilişim sektörüne öncülük ediyor ve vizyonuyla katkıda bulunuyor. 30 ülkede proje ve ürün satışı yapan LOGO’yu, bugün uluslararası deneyimiyle bir dünya markası haline getirdik" dedi.

HEDEF YÜZDE 50

LOGO Yazılım İcra Kurulu Başkanı Ali Güven ise, 9 yıldır uluslararası pazarda 300’den fazla projeye imza attıklarını ifade ederek Dubai’deki ofislerinin açılışıyla uluslararası pazarda ve özellikle hızlı büyüyen Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde çok daha güçlü bir üs olacaklarının altını çizdi. Ali Güven, bölgedeki uzman iş ortakları ve sürekli büyüyen, güçlü ekonomisiyle Dubai’nin kaynaklarından yararlandıklarını, ihtiyaçlar doğrultusunda da LOGO ürünlerini lokalize ettiklerini belirtti.

LOGO Yazılım, uluslararası operasyonlarının bir sonucu olarak 2012’ye kadar gelirlerinin yüzde 50’sini yazılım ihracatından elde etmeyi hedefliyor
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!