Duayen gazeteciyi uğurladık

Güncelleme Tarihi:

Duayen gazeteciyi uğurladık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2010 20:16

Pankreas kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden gazeteci Ahmet Vardar'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Haberin Devamı

VARDAR İÇİN DÜZENLENEN CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Vardar için Fatih Camisi'nde düzenlenen törende, eşi Ergül ve oğlu  Bahadır Vardar, başsağlığı dileklerini kabul etti.

Ergül Vardar, gazetecilerin soruları üzerine, eşinin kanserden öldüğünü anımsatarak, “Onu kanser edenler utansın” dedi.

Babasının hayat felsefesinin “namus, iyilik ve dürüstlük/NİD” olduğunu belirten Bahadır Vardar, “Böyle bir insandır babam. Arkasında birçok miras bıraktı. Ben de bayrağı aldım, taşıyacağım” dedi.

Hastanede ABD'ye gitme ve balığa çıkma hayali kurduklarını anlatan Vardar, duygularını “Hastalığının ne kadar ciddi olduğunu kendisi de bilmiyordu. Daha uzun yaşayacağını düşünüyordu. 'Ne zaman ayağa kalkacağım, koşarak hastaneden çıkmak istiyorum' diyordu. Nasip olmadı. Ben hep yanındaydım. Güç verdim, öptüm, sarıldım, devamlı kulağına güzel şeyler fısıldadım. Huzurla gitti, güzel bir günde gitti, huzurluyuz” sözleriyle dile getirdi.

Haberin Devamı

TÖRENE ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

Törene, Ahmet Vardar'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Yurt Partisi  Genel Başkanı Sadettin Tantan, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Türkiye  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir,  eski İstanbul emniyet müdürlerinden Necdet Menzir, Dinç Bilgin ve Aydın  Ayaydın'ın da aralarında bulunduğu meslektaşları katıldı.

Törene Ahmet Vardar'ın kendisiyle yaptığı röportajın yer aldığı 1979  tarihli Günaydın Gazetesi ile gelen ve kamuoyunda “Gangster Raki” olarak  tanınan Ahmet Güney Zobu da Bahadır Vardar'a “başsağlığı” dileğinde bulundu.

Gazeteci Ahmet Vardar, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından  Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Camideki törene, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul Valisi Muammer  Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı  Aziz Babuşçu da çelenk gönderdi.

BAŞBAKAN'DAN BAŞSAĞLIĞI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hayatını  kaybeden gazeteci Ahmet Vardar'ın ailesine başsağlığı diledi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan,  Vardar'ın vefatı dolayısıyla ailesine bir başsağlığı telgrafı gönderdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!