DTP'nin tutuklu İl Başkanı cezaevinden aday

Güncelleme Tarihi:

DTPnin tutuklu İl Başkanı cezaevinden aday
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2008 15:42

İSTANBUL'da izinsiz yürüyüş düzenlediği gerekçesiyle Fatih İlçe Başkanı Mehdi Tanrıkulu ile birlikte Kasım ayında tutuklanan DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy, avukatları aracılığı ile Ağrı'dan belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Belediye Başkanlığı'na aday aday olmak için görevinden istifa eden DTP Ağrı İl Başkanı Murat Öztürk'ün yerine Genel Merkez tarafından Halef Keklik atandı. Parti binasında yaptığı basın toplantısında aday adaylığını açıklayan ve yeni yönetimi tanıtan Murat Öztürk, yerel seçimlerde Ağrı'da başarılı olacaklarını belirtti.

Yerel seçim çalışmalarını başlattıklarını belirten DTP İl Başkanı Halef Keklik, “Ağrı'da mutlak başarı bekliyoruz. Partimiz şu anda aday adaylarını değerlendiriyor. Önümüzdeki günlerde belediye başkan adayımız ile birlikte çalışmalarımıza daha da hız vereceğiz” dedi. Keklik, DTP'den Ağrı Belediye Başkan adaylığı için bugüne kadar eski il başkanı Murat Öztürk ile birlikte, Gani Saydam, Necati Yıldız, Remzi Aydın, Murat Daş, Hazal Aras ve Halil Aksoy olmak 7 başvuru olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Aday adayları arasında bulunan Halil Aksoy'un DTP İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a sözde kötü muamele yapıldığını, protesto amacıyla düzenlediği miting sonrası 3 Kasım'da sevk edildiği mahkemece tutuklandığı belirtildi. Aksoy'un, cezaevinde olduğu için avukatları aracılığı ile belediye başkanlığına aday adaylığı başvurusunda bulunduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!