DTP'liler DYP'ye dönüyor

Güncelleme Tarihi:

DTPliler DYPye dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2002 13:23

DYP'nin ilan ettiği "şartsız af" çağrısı meyvelerini vermeye devam ediyor. Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar'dan sonra, Refahyol sırasında DYP'den koparak DTP'ye giden bir grup kurucu da önümüzdeki günlerde partiye geri dönmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Edinilen bilgilere göre; dün akşam iftar yemeğinde buluşan aralarında DTP yöneticilerinin de bulunduğu 30-35 kişilik bir grup DYP'ye geri dönüşü tartıştı.

Toplantıda, Tansu Çiller'in genel başkanlıktan çekilme kararı ile DTP'nin kuruluş amacının ortadan kalktığı, ancak DYP'deki yeni şekillenmeye göre bir  süre daha faaliyetini sürdürmesi yönünde görüşler dile getirildiği öğrenildi.

DTP'NİN FESHİ

Yemeğe katılan DTP'li bir yetkili, DTP'nin akıbeti konusunda, "İhtiyaç olursa diye bir müddet daha ortada kalması lazım. Bir kısmımız dönecek, kongreden sonraki duruma göre DTP'nin durumuna bakacağız" diye konuştu.

DTP Genel Başkan Vekili Yılmaz Hastürk ise partinin feshi konusunda ANKA'ya "Bir partinin feshi ile ilgili işlemler Siyasi Partiler Yasası'na göre açıktır. Bu büyük kongrenin yetkisindedir. Büyük kongre toplanmadığı sürece böyle bir değerlendirme yanlış olur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Edinilen bilgilere göre DYP'ye dönüşler ise kurucuların tabii delege olması nedeniyle DYP'nin Büyük Kongre'ye ilişkin delege listesini seçim kuruluna vereceği ay sonundan önce gerçekleşecek. Böylece aralarında Hamdi Üçpınarlar, Özden Özbilun, Erkut Şenbaş, Adnan Turfan gibi kurucuların bulunduğu yaklaşık 10 kişi DYP'ye dönerken bu isimlerin amacı kongrede parti organlarına girme olarak belirtildi.

DYP kurucusu olan ve parti tabanında nabız tuttuğu öğrenilen Gökberk Ergenekon'un netlik kazanmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!