DTP'li Kaplan: Arkamızda Cudi var

Güncelleme Tarihi:

DTPli Kaplan: Arkamızda Cudi var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2007 09:20

Ramazan Bayramı dolayısıyla seçim bölgeleri olan Şırnak'a gelen DTP'li milletvekilleri Sevahir Bayındır ve Hasip Kaplan, Silopi İlçesi'nde partililerle bayramlaştı. Buradan Habur Sınır Kapısı'na giden milletvekilleri, TIR sahasında şoförlerle bayramlaştı, sorunlarını dinledi.

Haberin Devamı

Hasip Kaplan yaptığı konuşmada, “Bizi Meclis'ten hiç konuşmadan kovmak istiyorlar. Siyaset yapmamızı engelliyorlar. Biz bu halk ile verdikleri oy ile Meclis'e gittik. Bizim arkamızda Cudi, önümüzde Habur var. Sınırdan Erdoğan'a sesleniyorum; Sen sultan değilsin biz de senin kölen değiliz” dedi.

DTP'li milletvekilleri Sevahir Bayındır ve Hasip Kaplan, Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki DTP binası önünde yüzlerce kişi tarafından karşılandı. DTP'li vekillere, Silopi Belediye Başkanı DTP'li Muhsin Kunur, DTP Silopi İlçe Başkanı Haci Üzen, Cizre DTP İlçe Başkanı İbrahim Erkul, İdil İlçe Başkanı Faik Kaplan eşlik etti. ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ sloganları ve zılgıtlarla karşılanan milletvekilleri, ilçe binası önünde toplananlara hitap eden vekiller, Başbakan'ın son günlerde, ABD ve DTP'lilere yönelik yaptığı açıklamaları eleştirdi. DTP İlçe binası önünde yapılan bayramlaşma ardından, Habur Sınır Kapısı'na giden milletvekilleri, Özel İdare'nin kurduğu TIR sahasında şoförlerle bayramlaşarak sorunlarını dinledi. Milletvekillerine, sınır ötesi operasyon istemediklerini belirten şoförler, çok zor şartlarda çalıştıklarını, ayda bir kez giriş yapabildikleri kapının tümden kapatılmasının 2 milyon insanı aç bırakacağını belirtti. Asker babası olduğunu söyleyen bir şoför ise “Başbakan bu ülkeyi uçuruma götürmesin” dedi. Daha sonra Habur Sınır Kapısı'nda bulunan görevlilerin bayramını kutlayan DTP'li vekiller, burada bir basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

‘DTP'Yİ MECLİS'TEN KOVMAYI PLANLIYORLAR’

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, yüklerinin çok büyük olduğunu belirterek, “Halk yanımızda olduğu sürece kaldıramayacağımız hiçbir yük yoktur” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Kaplan, şunları söyledi:

“Sizin seçilmiş DTP'li vekillerinizi yani bizi, Meclis'ten hiç konuşmadan kovmak istiyorlar. Siyaset yapmamızı engelliyorlar. Biz bu halk ile verdikleri oy ile Meclis'e gittik. Bizi öyle kovamazlar. Onların istedikleri cümlelerini kullanmamızı istiyorlar. Bizim arkamızda Cudi önümüzde Habur var. Buradan, sınırdan Erdoğan'a sesleniyorum; Sayın Erdoğan, sen sultan değilsin, biz de senin kölen değiliz.”

Haberin Devamı

‘SINIRI GEÇMEYİN’

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sınır ötesi operasyon için yarın Meclis'te oylamaya sunulacak olan tezkereye ilişkin bir açıklamada bulunan DTP'li milletvekilleri Hasip Kaplan ve Sevahir Bayındır, AKP hükümetine ‘Sınırı geçmeyin’ çağrısında bulundu. Kaplan, “Başbakan Erdoğan tezkere hazırlamış, Irak Kürdistanı'na saldırmayı düşünüyor. Türkiye oraya gittiğinde orda küçük bir sınır ötesi operasyon değil halkların savaşı olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin 84 yıldır başına gelen diktatörler, askerler ve baskıcılar tarafından Kürtler susturmaya çalışıldı. Ama susturulamadı. Demek ki sorun baskıyla değil diyalog ve muhataplıkla çözülür” dedi. DTP'lilerin dokunmazlığımızı kaldırırlarılmasını planlandığını söyleyen Kaplan, sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Bizi Meclis'ten kovarlarsa biz de halkımızın içine gelir oturur onlarla en büyük sivil eylemlerimizi yaparız. Başbakan ne zaman ki birilerine meydan okursa, ne zaman kamuoyunu gündeme çekerse bilin ki bu işin içinde bir hile vardır. Habur'u kapanırsa 2 milyon insan aç kalacak. 7 milyar dolar para kaybı var. Bugünlerde İstanbul'da yüzde yüz zam yapıldı. Şehit kanları üzerinden böyle ahlaksız bir siyaset yapılıyor. İşte bu ahlaksız siyaseti ortaya çıkaracak tek muhalefet gücü DTP'dir sizler arkamızda olduğu sürece onlar hiçbir zaman bu yolumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Bu millet AKP'ye nasıl oy vermişse almasını da bilir. Bu halk, Başbakan'ın malulen emekli edip tezkeresini eline verecektir.”

Haberin Devamı

DTP'li Bayındır ise AKP'li Kürt milletvekillerine çağrıda bulunarak, “Sınır ötesi için askerleri sınıra yığdılar bu savaş Türkiye içindedir. Bu sorun dağda değil Meclis'te çözülmelidir. Burada ki insanların taleplerine kulak verilmelidir. Bize başka yol göstermesinler. Bu temelde AKP'nin tüm bölge il ve ilçe Örgütlerine, belediye ve encümenlerine ve milletvekillerine şu çağrıda bulunuyoruz; İçinde büyüdüğünüz halka ihanet etmeyin AKP'den istifa edin” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!