DTP'li Ayna: Harekatı protesto edeceğiz

Güncelleme Tarihi:

DTPli Ayna: Harekatı protesto edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2008 14:07

DEMOTRATİK Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, parti olarak sınır ötesi kara harekatının durması için ABD ve AB nezdinde girişimlerde bulunacaklarını, bunu protesto etmek için illerde büyük katılımlı basın açıklamaları yapacaklarını söyledi.

Diyarbakır'da yerel ‘Gün TV'deki bir programa katılan Ayna, sınır ötesi harekat ve güncel konularla ilgili konuştu. Ayna, AKP'nin sınır ötesi harekat konusunda ABD'den güç alarak sırtını bu ülkeye dayadığını ileri sürerek, “Kürtler'e ‘Siz hak ve özgürlüklerinizi istemeyin' diyorlar. Operasyon sonucu nereye gidecek bilemiyoruz bu konuda çok kaygılıyız. Seçimlerden önce birçok çevreden, aydınlardan, yazarlardan ve dolaylı olarak derin devletin içerisindeki bazı kesimlerden bize PKK'ya tek taraflı ateşkes çağrısı yapmamız istendi. Biz de bütün riskleri göze alarak seçimden önce Kürt sorununun demokratik çözümü için bu çağrıyı yaptık” dedi.

DTP Genel Başkan Yardımcısı Ayna, sınır ötesi kara harekatı için ABD ve AB nezdinde diplomatik girişimlerde bulunacaklarını bildirirken şöyle devam etti:
“Parti olarak sınır ötesi kara operasyonunu protesto etmek için basın açıklamalarımızı sürdüreceğiz. İllerde protesto için kitlesel basın açıklamaları yapacağız. Türkiye, Kürtler'e teşekür etmelidirler. Irak'taki Kürtler'in eline ilk kez devlet kurma fırsatı geçti. Ama onlar bunu red ederek birlikte yaşamaktan yana tavır aldılar. Türkiye, kara operasyonu ile Kürtleri gözden çıkarmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!