DTP'li Ahmet Türk'e soruşturma

Güncelleme Tarihi:

DTPli Ahmet Türke soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2007 16:52

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, 30 Ağustos resepsiyonuna davet edilmemeleri üzerine söylediği sözler ve DTP tarafından 30 Ağustos'ta “1 Eylül Dünya Barış Günü” nedeniyle yapılan yazılı basın açıklaması ile ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Türk ve DTP yöneticileri hakkında başlatılan soruşturma, Türk Ceza Kanunu'nun 301/2. maddesinde düzenlenen, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, devletin yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını aşağılama” suçu kapsamında yürütülecek. Söz konusu suçun işlenmesi halinde, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Soruşturma kapsamında, Ahmet Türk'ün yaptığı konuşmanın görüntü ve ses bantları ilgili birimlerden istenerek incelenecek.

"SORUŞTURMAYA ALIŞTIK"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında soruşturma başlatmasıyla ilgili olarak parlamentoda gazetecilerin sorusu üzerine DTP Grup Başkanı ve Mardin milletvekili Ahmet Türk, "Savcılar her zaman ne konuşacağımızı bekliyor. Dava açmak için hazır bekliyor. Alıştığımız bir durum" dedi.

'PKK, İMRALI VE BARZANİ AĞZIYLA KONUŞUYORLAR'

Haberin Devamı

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk’ün 30 Ağustos resepsiyonuna davet edilmemeleri nedeniyle yapmış olduğu açıklamalara MHP Milletvekili Deniz Bölükbaşı sert tepki gösterdi. Türk’ün sözlerini yorumlayan Bölükbaşı, ”PKK, İmralı ve Barzani ağzıyla konuşuyorlar” dedi.

Bölükbaşı, “DTP'nin siyasi misyonunun ne olduğunu, sözleri ve fiilleriyle göstermektedir. Meclis kürsüsünü PKK’nın siyasi eylem platformu haline getirecekleri görülmektedir” dedi. Bölükbaşı, DTP’lilerin ettikleri milletvekili yeminine aykırı davrandıklarını vurgulayarak, “Buna devam ederlerse demokratik zeminde hak ettikleri ağır mukabeleyi göreceklerdir” diye konuştu.

Yaptığı konuşma nedeniyle Türk hakkında soruşturma başlatıldığını hatırlatan Bölükbaşı, Meclis’e sevk edilecek dokunulmazlık dosyalarında AKP’nin ne yapacağını merak ettiklerini ne sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!