DTP'den aday iptaline protesto

Güncelleme Tarihi:

DTPden aday iptaline protesto
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2009 17:53

HAKKARİ'de Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından belediye başkan adayı olarak belirlenen Hakkari merkez, Durankaya ile Yüksekova'nın Esendere Beldesi'nin başkan adaylıklarının iptal edilmesi yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. DTP İl Binası önünde toplanan 2 bin kişi ‘AKP'nin ampülünü 29 Mart'ta söndüreceğiz' yazılı pankartla yürüdü.

DTP'nin Hakkari Belediye Başkan adayı Selim Ertaş, Yüksekova'nın Esendere Beldesi adayı Abidin Çoğaç, Durankaya Beldesi adayı Sait Gezer'in adaylıklarının İl Seçim Kurulu tarafından, “PKK terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları” gerekçesiyle reddedilmesi tepkiyle karşılandı. DTP Hakkari İl örgütü, uygulamayı protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı. DTP İl binası önünde toplanan aralarında DTP Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız, Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin, DTP Hakkari İl Başkanı Hasan Güzel'in de bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi belediye binası önüne doğru yürüyüşe geçti. Polis ekiplerinin geniş önlem aldığı güzergahta yapılan yürüyüşte sık sık PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine, AKP aleyhine slogan atıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan DTP Hakkari Merkez İlçe Başkanı Fahri Kurt, Türkiye genelinde 10'a aşkın belediye başkan adayı ile yüzlerce belediye ve il genel meclis üyelerinin adaylıklarının reddedilmesini kınadıklarını söyledi. Kurt, şöyle dedi:

“Sadece Hakkari'de merkez dahil 3 belediye başkan adayının adaylıkları reddedildi. DTP olarak halkımıza, bu hileleri yapanları 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde sandığa gömme sözü veriyoruz. Halkımızın da bu söze gereken güç ve desteği vereceklerine inanıyoruz. Tüm halkımızı ve demokratik kamuoyunu bu hukuksuzluklara ‘dur' demek için seferberliğe davet ediyoruz. Sosyal devlet olgusunu her fırsatta vurgulayan Başbakan Erdoğan, halkımızı yoksulluğa terk ettiğini görmemektedir. Yoksullaştırdığı halkı makarna poşetleri, kömür torbalarıyla satın alma peşindedir. Bütün politikaları deşifre olan AKP hükümeti, umudunu dağıttığı dilencilik paketleri, hukuka aykırı yasal oyunlara ve sandık hilelerine bağlamıştır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!