DTP'de yeni görev dağılımı

Güncelleme Tarihi:

DTPde yeni görev dağılımı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2007 15:42

Olağanüstü Kongreleri’ni geçen ay yapan DTP, Merkez Yürütme Kurulu üyeleri arasında görev dağılımı yaptı. Leyla Zana, MYK içinde bile yer almazken, eski DEP Milletvekilleri de herhangi bir görev almadılar.

Haberin Devamı

DTP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’tan eşbaşkan olarak söz edilirken, Türk ve Tuğluk’un Merkez Yürütme Kurulu üyeleri arasında görev dağılımı yaptığı belirtildi. Eski DEP milletvekillerinden Leyla Zana, herhangi bir görev almazken, Orhan Doğan, Hatip Dicle ve Selim Sadak MYK üyeliğine getirildi. Buna göre MYK üyeleri ve görevleri şöyle:

“Nurettin Demirtaş (Örgütlemeden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı), Osman Özçelik (Seçim ve Propagandadan Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı), Sırrı Sakık (Basınla İlişkilerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı), “Nursel Aydoğan (STÖ ve Siyasi Partilerle İlişkilerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı), Mustafa Sarıkaya (Eğitimden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı), Saadet Becerikli (İnsan Haklarından Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı), Orhan Miroğlu (Dış ilişkilerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı), Bayram Altun (Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı), Orhan Doğan (MYK Üyesi), Hatip Dicle (MYK Üyesi), Selim Sadak (MYK Üyesi), Sibel Öz (MYK Üyesi), Pelgüzar Kaygusuz (MYK Üyesi), Emine Ayna (MYK Üyesi), Sebahat Tuncer (MYK Üyesi), Kamuran Yüksek (MYK Üyesi), Yücel Genç (MYK Üyesi)."

FİİLİ OLARAK EŞBAŞKANLIK

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok’un, Siyasi Partiler Yasası uyarınca bir partide genel başkanın birden fazla olamayacağı uyarısı sonrasında, DTP yaptığı 1.Olağan Kongre sonrasında Ahmet Türk’ün Genel Başkan olarak seçmiş, Aysel Tuğluk ise Genel Başkan Yardımcılığına getirilmişti. Aynı uygulama, 1.olağanüstü kongre sonrasında da sürdü ve resmi yazışmalarda Eşbaşkanlığın Genel Başkan, Tuğluk’un ise adı Genel Başkan olarak geçiyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!