DTP mitinginde esrarengiz bayrak

Güncelleme Tarihi:

DTP mitinginde esrarengiz bayrak
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2009 18:51

Demokratik Toplum Partisi'nin İstanbul'da düzenlediği Nevruz kutlamalarında ilk kez açılan Kürdistan İslami Hareketi bayrağı dikkat çekti.

Haberin Devamı

Demokratik Toplum Partisi'nin İstanbul'da düzenlediği Nevruz kutlamaları seçim mitingine dönüştü. Kazlıçeşme meydanında düzenlenen kutlamalara, DTP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akın Birdal'la birlikte tüm ilçe belediye başkan adayları katıldı. Adaylar tek tek kalabalığa tanıtılırken, DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel giydiği yerel kiyafet ve boynuna taktığı yeşil, sarı, kırmızı örgüyle dikkat çekti. Tuncel, zaman zaman sahnede çalan Kürtçe şarkılara, halay çekerek eşlik etti.

ÇÖZÜM İKİ ABDULLAH'TA

Kapatılan DEHAP'ın eski Genel Başkanı ve Esenyurt Belediye Başkan adayı Tuncer Bakırhan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve bölücübaşı Abdullah Öcalan'ı biraraya getirirek, Kürt sorununda çözümün iki Abdullah'tan geçtiğini söyledi.

Haberin Devamı

SÖZDE KÜRDİSTAN BAYRAĞI

Kazlıçeşme'de yapılan kutlamalarda, DTP bayraklarının yanısıra, bölücü örgüt bayrakları, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri tüm alanda açıldı. Ancak açılan bir bayrak özellikle dikkat çekti. Üzerinde sözde Kürdistan haritası bulunan bayrağın bir ucunda da yeşil renk üzerinde Kelime-i Tevhid yazısı yer aldı.Kürdistan İslami Hareketi yazılı bayrağın ne amaçla açıldığı anlaşılamadı. Ancak bayrak tüm kutlama boyunca alanda durdu.

ERDOĞAN ŞARKISI

Nevruz kutlamalarında kürsüden çalınan bir şarkı dikkat çekti. "Erdoğan, riyakar ve yalancısın, kan kokuyorsun artık, çürümüş bir siyasetin son nefesisin" sözleriyle başbakan Erdoğan'ı eleştiren şarkıda, Başbakan Erdoğan'ın sesine de yer verildi. Erdoğan'ın sesini duyan kalabalıktan yuh sesleri duyuldu.

TUNCEL VE AYNA'NIN SÖZLERİ

Zaman zaman DTP görevlileri ile mitinge katılan kalabalık arasında bariyerleri geçme konusunda tartışmaların yaşandığı, sahneyi daha iyi görebilmek için kule yapan gençlerin düştüğü kutlamalara, DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, yöresel bir kıyafetle katıldı. Konuşmasını kısa tutan Tuncel, Kürt sorunun çözümünde adresin İmralı olduğunu söyledi.

MANDELA BENZETMESİ

DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, konuşmasında Kürt sorunun Ulusal bir sorun olduğunu söyleyip,"Ulusal sorunların çözümü, hareketin lideriyle olabilir"dedi. Türkiye'de yaşayan Kürt halkının liderinin Abdullah Öcalan olduğunu öne süren Ayna, "Dün Güney Afrika'nın terörist olarak kabul ettiği Mandela, bugün halkının lideri"diye konuştu. Ayna konuşmasının devamında, "Türkiye'de eğer çözümü konuşacaksak, İmralı'da tutuklu bulunan sayın Öcalan'dan terörist olarak bahsetmek, barış çabasını görmek, sorunu Kürt halkının lideri olan Öcalan'la birlikte ortaya koymak gerekir"dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!