DTP’li Demirbaş yeniden Sur Belediye Başkanı seçildi

Güncelleme Tarihi:

DTP’li Demirbaş yeniden Sur Belediye Başkanı seçildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2009 14:22

DİYARBAKIR’da 2 yıl önce ‘Çok dilli belediyecilik’ yaptığı gerekçesiyle görevden alınan merkez Sur İlçesi Belediye Başkanı DTP’li Abdullah Demirbaş, yeniden başkan seçildi.

Yabancı heyetlerin ziyaret ettiği Demirbaş, “Bu seçim ile birlikte Kürt halkı hem Türkiye, hem de Avrupa’ya bir mesaj vermiş oldu. Bu mesaj Kürt sorunun DTP’siz çözülemiyeceğini, DTP’nin içinde olmadığı bir çözümün gerçeği yansıtmayacağı mesajıdır” dedi.

Sur İlçesi’nde iki yıl önce Belediye Meclisi ‘Çok dilli belediyecilik’ kararı aldıktan sonra hakkında soruşturma başlatılan ve belediye mecisi feshedildikten sonra görevden alınan DTP’li Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş 29 Mat seçimlerinde 30 bin 569 oyla yeniden başkan seçildi. Demirbaş ile görevden alınan 5 meclis üyesi de yeniden seçildi. Demirbaş’a, AB Türkiye Temsilcisi Soren Jacopsen, AB Türkiye delegasyonundan Diego Melloda, AB Türkiye Komisyon Temsilcisi Sema Kılıçer tebrik ziyaretinde bulundu. Kılıçer, Demirbaş’ın görevden alınmasından sonraki süreci takip ettiklerini belirterek, yeniden seçimle başkanlığa gelmesini sevinçle karşıladıklarını söyledi.

‘KÜRT SORUNU DTP'SİZ ÇÖZÜLEMEZ’

Adil olmayan bir kararla 2 yıl önce görevden alındığını söyleyen Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş da şöyle konuştu:
“Diyarbakır halkı 2009 seçimde alınan kararın yanlış olduğunu ve görevden alınmamızı kabulenmedi. Vatandaşlarımızın bizi 29 Mart seçiminde tekrar başa getirmeleri bize yapılan haksızlığa boyun eğmemelerini gösterdi. Bu bizim için büyük bir sorumluluktur. Bu sorumluluğa layık olmaya çalışacağız. Bu seçim ile birlikte Kürt halkı hem Türkiye hem de Avrupa’ya bir mesaj vermiş oldu. Bu mesaj Kürt sorunun DTP’siz çözülemiyeceği, DTP’nin içinde olmadığı bir çözümün gerçeği yansıtmayacağı mesajıdır.”

Demirbaş görevi, kendisinden sonra başkanlığı yürüten Diyarbakır Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Aydın’dan devralacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!