DTP’li başkan festivale çağırdı

Güncelleme Tarihi:

DTP’li başkan festivale çağırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2008 00:00

Batman Belediye Başkanı DTP’li Hüseyin Kalkan, Pop star Alaturka adlı televizyon programında anne olması halinde oğlunu askere göndermeyeceğini söyleyerek gündeme oturan ve hakkında ’halkı askerlikten soğutmak’ suçu kapsamında soruşturma başlatılan Bülent Ersoy’u, kültür ve sanat festivaline davet edeceklerini açıkladı.

Konuşmanın ardından kent halkının bir bölümünün kendilerinden Ersoy’u ekim ayındaki festivale davet etmeleri talebinde bulunduğunu söyleyen Kalkan, şöyle konuştu: "Yürekli ve cesaretli konuşmasıyla festivale davet etmeyi bir görev bildik. Önceki festivallerimizde Civan Haco’yu 350 bin kişi izlemişti. Ersoy’u da bu rakamdan fazlası izleyecektir."

Bu arada travestiler, Bülent Ersoy’un savaş karşıtı görüşlerine karşı çıkarak, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundular. Ersoy’a tepki gösteren İnsanca Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Okşan Öztok, "Halkı askerlikten soğutmak istediği, komutanlarımızı ’masa başında oturuyorlar’ diye suçladığı için, Bülent Hanım hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Star TV’ye BÜLENT ERSOY UYARISI

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), sanatçı Bülent Ersoy’un jüri üyeliği yaptığı, "Popstar Alaturka" programındaki sözleri nedeniyle Star TV’ye uyarı cezası verdi. Kurul, dünkü toplantısında yayın ihlallerini görüştü. Bülent Ersoy’un, kamuoyunda tartışma yaratan sözleri nedeniyle Star TV’nin uyarılması kararlaştırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!