DSP lideri Sezer: Ak güvercinler her zaman seninledir

Güncelleme Tarihi:

DSP lideri Sezer: Ak güvercinler her zaman seninledir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2006 16:11

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partinin kurucusu Bülent Ecevit'in birçok özelliğe sahip olduğunu belirterek, “sahip olduğu bütün özelliklerin de simge ismi” olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Zeki Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, Ecevit'in DSP'nin kurucusu ve kuramcısı olduğunu ifade ederek birçok özelliğe sahip olduğunu belirtti. Sezer açıklamasında şunları kaydetti:

“Kararlılık... Ama uzlaşı denilince de yine herkes onu anımsardı. Uzlaşının yanı sıra koalisyon kültürü, onun öncülüğünde gerçekleşti. Ya umut... Onu zaten simgeleştirmişti. Milyonlar 'Umudumuz Ecevit' diye haykırmıştı. O büyük bir hatipti... Türkçe'nin de ustasıydı, dilimize yeni sözcüklerin kazandırılmasına da öncülük etti.
Halkçılık onunla sloganlaşmıştı. Onunla hayata geçirilmişti. Yine milyonlar, 'Halkçı Ecevit' diye onun için haykırmıştı. O zaten ömrünü halkına adamıştı.

Adı dağlara taşlara yazılan bir tek oydu. O bir Karaoğlan'dı. Yine milyonlar yıllarca 'Karaoğlan' diye onun için haykırmıştı. Ak güvercin, mavi gömlek ve kasket onun simgeleriydi.

Haberin Devamı

Büyük bir düşünür, büyük bir şairdi. O bir barış adamıydı. O nedenle 'Kıbrıs Fatihi' olarak anıldığı müdahalenin adı bile 'Barış Harekatı'ydı.

O sadece bir siyasetçi değil, aynı zamanda büyük ama çok büyük bir lider, çok büyük bir devlet adamıydı.”

“LAİKLİK DE ONUN VAZGEÇİLMEZİYDİ”

Ecevit'in “sağlam ve gerçek bir Atatürkçü olduğunu da belirten Sezer, Ecevit için Cumhuriyet ve demokrasinin vazgeçilmez değerler olduğunu kaydetti.

Ecevit'in “darbe dönemlerinde direndiğini ve bedel ödemekten çekinmediğini” vurgulayan Sezer, “Yasaklandı susmadı, hapislere atıldı, yine susmadı” dedi.

Ulusal birliğin de Ecevit'in vazgeçilmezleri arasında olduğunu dile getiren Sezer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Laiklik, ama inançlara saygılı laiklik de onun vazgeçilmeziydi.

O, kalkınmanın köyden ve köylüden başlatılması gerektiğine inanırdı. Ama o ölçüde de bilgi toplumunu hedeflerdi. Köy-kentten tekno-kente, onun en önemli hedeflerinden biriydi.

O, iş yaşamına da ilkleri getirmişti. Grevli toplu sözleşme hakkı onunla başlamıştı. İş güvencesi ve işsizlik sigortası da onun eseriydi. Aş, iş, emek, üretim, yatırım, istihdam, her zaman onun ilk hedeflerinin başında gelirdi.

Haberin Devamı

O, aynı zamanda aşkta da simgeydi. Rahşan Ecevit-Bülent Ecevit, el ele büyütülen büyük bir sevginin sembolüydü.
O şair, o bilge adam... Bir şiirinde 'bir şeyler olacak yarın' demişti ve sonunda bir şeyler oldu. Ecevitimizi kaybettik ama onun ışığı, bizi aydınlatmaya her zaman devam edecektir. Onu hiç bir zaman unutmayacağız.

Selam sana Karaoğlan. Selam sana mavi gömlekli adam. Selam sana kasketli adam. Selam sana halkçı Ecevit. Ak Güvercinler her zaman seninledir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!