Dr. Babuna olayı kabak tadı verdi

Güncelleme Tarihi:

Dr. Babuna olayı kabak tadı verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sağlık eski Sağlık Bakanı Mustafa Güven Karahan, Babuna ve arkadaşlarının yürüttüğü kampanyaya bakan olarak destek vermediğini belirterek, ‘‘Babuna'ya uygun ilik 1.5 ay önce bulunmuştu. Kamuoyunu kandırıyorlar’’ iddiasında bulundu. DSP Azınlık Hükümeti döneminin Sağlık Bakanı Karahan, Sağlık Bakanı Doç. Dr. Osman Durmuş'un, ‘‘genetik ırk haritası’’ kaygısına katılmadığını, ancak Babuna ve arkadaşlarının yürüttüğü kampanya konusunda gösterdiği duyarlılıkta haklı olduğunu belirtti. Oktar Babuna'nın Beyin Cerrahı olup olmadığı konusunda da ‘‘şüpheler’’ bulunduğunu ifade eden Karahan, ‘‘Bu kampanya güven vermiyor. Ticari havası var. Benim desteklediğim şeklindeki beyanları da doğru değil’’ dedi.

Babuna: AYIP Dr. Oktar Babuna ise Karahan'ın sözlerini kulaklarıyla duyması gerektiğini belirterek, ‘‘Böyle sözler söyleyeceğine inanmıyorum. Söylenen şeyler ayıp’’ dedi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Kuday da, bölümlerinde 1988 Aralık'da Tıpta Uzmanlık Sınavını kazanarak uzmanlık eğitimi almaya başlayan Dr. Babuna'nın çok başarılı bir beyin cerrahı olduğunu söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!