Döverek öldüren enişteye 12.5 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Döverek öldüren enişteye 12.5 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2009 17:13

ESKİŞEHİR'de 14 Ağustos 2008 tarihinde, yanlarında kalan 10 yaşındaki işitme ve zihinsel engelli kayınbiraderi Gökhan Aydemir'i yer sofrasını devirdiği ve sürekli olarak altını ıslattığı için döverek öldüren 24 yaşındaki Soner Çoban, tutuklu yargılandığı davada, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Orhangazi Mahallesi Sezen Sokak'taki evde meydana gelen olayda, evli ablası 21 yaşındaki Meryem Çoban'ın yanında kalan engelli Gökhan Aydemir, kahvaltı için yere konulan sofra tahtasını kazayla devirip kırıntıları yere saçtı. Bu duruma sinirlenen Meryem Çoban'ın eşi Soner Çoban, sürekli olarak altını da ıslattığı için öfkeli olduğu işitme ve zihinsel engelli kayınbiraderi Gökhan Aydemir'i öldüresiye dövdü. Minik Gökhan, aldığı sert darbelerle yaşamını yitirdi. Olaydan sonra kaçan Soner Çoban, 2 gün sonra polisler tarafından yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kayınbiraderini öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Soner Çoban, bugün yapılan duruşmada pişman olduğunu söyledi.

Yanlarında kalan kayınbiraderinin sürekli olarak altını ıslattığını öne süren Soner Çoban, “Gökhan sürekli olarak altını ıslatıyordu. Olay günü kahvaltı masasını devirdi. Ben de buna çok sinirlendim. Kendime hakim olamadım. Gökhan'a vurmaya başladım. Sinir hastası olduğum için kendimi kaybetmiştim. Neresine, ne kadar vurduğumu hatırlamıyorum. Ancak amacım onu öldürmek değildi” dedi.

‘EŞİM, GÖKHAN'I ALTINI ISLATTIĞI İÇİN DÖVERDİ’

Duruşmada tanık olarak dinlenen Soner Çoban'ın eşi ve öldürülen Gökhan Aydemir'in ablası Meryem Çoban ise şöyle konuştu:
“Kardeşim altını ıslattığı için eşim Gökhan onu döverdi. Olay günü de altını ıslatmıştı. Soner onu yine dövdü. Daha sonra kahvaltıya oturduk. Eşim Gökhan'a ‘Niçin çişin geldiği zaman bize söylemiyorsun? Altını ıslatıyorsun?’ dedi. Ardından Gökhan'a vurmaya başladı. Gökhan o sırada bayılır gibi oldu. Ben ‘Dışarı çıkartalım’ diye müdahale ettim eşim beni ittirdi. Daha sonra salona götürüp yatırdı. Gökhan ayağa kalkmak istedi ancak kalkamadı. Dişlerini sıkmaya başladı. Kaşıkla dişlerini açtık. Bu sırada Gökhan kustu. Kendine gelsin diye başına su döktük. Eşim onu odaya alıp götürdü. Gözleri açıktı. Eşim kalbini dinledi bana ‘Atıyor, biraz dinlensin’ dedi. Yüzüne kolonya sürdük kendine gelir gibi olmuştu. Bir süre sonra eşim Soner, Gökhan'ı kontrol etmek için yanına gitti. Döndüğünde ağlamaya başladı. ‘Ambulans çağırayım’ dedim. Eşim önce kabul etmedi ardından ikna oldu. Eve gelen doktorlar kardeşimin öldüğünü söyledi.”

Eskişehir 12inci Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Soner Çoban'ı ‘yaralama sonucu ölüme sebebiyet vermek’ suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!