"Dostoviski"den gençlere örnekler

Güncelleme Tarihi:

Dostoviskiden gençlere örnekler
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2007 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, AKP Gençlik Kolları’nın The Marmara Oteli’nde düzenlediği toplantıda salonun boş olması nedeniyle 35 dakika beklemek zorunda kaldı.

’Avrupa’nın Gençleri İstanbul’da buluşuyor’ toplantısına yurtdışından katılım çok az olunca "Avrupa Yakasında Oturanlar" esprileri yapıldı. Kızı Sümeyye Erdoğan’la toplantıya gelen Başbakan, konuşmasında ünlü Rus edebiyatçısı Dostoyevski’nin adını iki kez hatalı telaffuz etti, iki ayrı yerde de "Dostoviski" dedi. Avrupa’nın gençlerini bir araya getiren ruh ve dinamizmin kendisini umutlandırdığını belirten Erdoğan, Berlin ve Roma’da dün toplantılar yapıldığını, bu nedenle İstanbul’daki toplantıya katılımın düşük seviyede olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bana göre Avrupalı olmak insanlığa yeni ufuklar açmak, dünyaya hayatta barışa katkı sağlayacak yeni fikirler üretmek demek olmalıdır" dedi.

30 DAKİKA DAHA BEKLEDİ

Erdoğan, partisinin Sosyal İşler Başkanlığı’nın Hilton Convention Center’da düzenlediği ’Nesiller Buluşuyor’ toplantısında da 30 dakika bekledi. Saat 14.00’de gözüken toplantı için salona giren Başbakan’ın korumalarından biri AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Kalaycı’ya "Sen gençlik kolları başkanı değil misin? Arkadaşlarını topla getir, Başbakan gelecek, salon bomboş" diye bağırdı. Ömer Faruk Kalaycı’dan "Otobüsler gelmedi, yolda" yanıtını alan koruma, bu kez partililerin dağınık oturarak, kalabalık görünmelerini istedi. Partililer, sağ ve sol yandaki sandalyeleri bloklar halinde kaldırdılar.

ARAP LİGİ’NE GİDİYOR

Bu arada Erdoğan’a Arap dünyasından önemli bir davet geldi. Erdoğan, çarşamba günü Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da toplanacak Arap Ligi Zirvesi’ne katılacak. Erdoğan, zirvenin açılışında konuşacak.

AB fonu

BAŞBAKAN Erdoğan, AKP Gençlik Kolları’nın The Marmara Oteli’nde düzenlediği ’Avrupa’nın Gençleri İstanbul’da buluşuyor’ toplantısının açılış konuşmasını Türk ve Avrupa Birliği bayraklarının ön planda olduğu, AB üyesi ülkelerin bayraklarının da çember içinde yer aldığı fonun önünde yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!