Dostluk bitti, otolar iade

Güncelleme Tarihi:

Dostluk bitti, otolar iade
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2005 02:03

Erol Evcil yüzünden daha önce Karagümrük Çetesi lideri Nuri Ergin’le kanlı bıçaklı olan Alaattin Çakıcı, bu sefer de organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle tutuklanan Sedat Şahin’le Evcil yüzünden restleşti.

Organize suç lideri oldukları gerekçesiyle halen cezaevinde bulunan Çakıcı ile Şahin’in, dostluklarının bozulmasının ardından birbirlerine hediye ettikleri Lincoln Navigator marka cip ile Mercedes 600 S otomobili geri gönderdikleri Erol Evcil’in ifadesinde ortaya çıktı.

LALE Operasyonu kapsamında polisin telefon dinlemesine takılan Alaattin Çakıcı’nın ‘Erol’a sarkıtıyor. Sedat haksız Erol haklıysa, bir Erol’u 150 Sedat’a değişmem’ sözleri kayıtlara geçti. İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ‘Lale’ operasyonunda Sedat Şahin ve 16 adamı tutuklanırken, Erol Evcil’in de ifadesi mağdur olarak alınmıştı.

BLÖF ÖLÜM GETİRİR

Alaattin Çakıcı ve Erol Evcil, İzmir’deki Say Metal fabrikasını yasadışı yollarla ele geçirdikleri iddiasıyla ‘Gökyüzü Operasyonu’ kapsamında izlemeye alınmıştı. Dinlemeye takılan Çakıcı’nın MHP’nin Erzurum Milletvekili adayı Haluk Pirimoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Şahin’i sildiğini söylediği anlaşıldı. Polise göre Çakıcı, bu görüşmede, Sedat Şahin için ‘Onunla konuşmuyorum’ dedi. Çakıcı konuşmasında, ‘Benim yaşadığım hayatta blöf ölüm getirir’ diye ekledi.

ŞAHİN YARDIM İSTEMİŞ

Gökyüzü Operasyonu kapsamında İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan Erol Evcil, Sedat Şahin’le ilgili bilgi de verdi. Cezaevinden çıktığı günlerde yurtdışında bulunan Sedat Şahin’in kendisini aradığını belirten Evcil, şunları söyledi:

‘Bir miktar para gerektiğini söyledi ve yardım edip edemeyeceğimi sordu. Elimden geleni yapacağımı söyledim. Ertesi gün toplantım olduğu için Şahin’le görüşemedim. Daha sonraki gün de işlerim çıktığı için görüşemedim, bu sırada cep telefonum da kapalıydı. Şahin, sahibi olduğum Mones Tekstil’i arayarak ‘İster arasın, ister aramasın, keyfi bilir’ demiş. Bu yüzden o günden bugüne kadar hiçbir şekilde görüşmedim.’

ÇOK SAMİMİLERDİ

Sedat Şahin’in ile Alaattin Çakıcı’nın çok samimi olduklarını belirten Erol Evcil, şöyle konuşmuştu:

‘Şahin’in denizcilikle ilgili bir projesi vardı, bu konuda ortak ve finans kaynağı arıyordu. Çakıcı, kendisine yardımcı olmak için arkadaşlarıyla irtibata geçti. Bu konuda görüşülen kişiler ortaklığı kabul etmediler. Yine aynı projeyle ilgili Şahin, bir yer alımı için 400-500 bin dolar kaynağa ihtiyaç duymuştu. Çakıcı tanıdığı bir finans kuruluşunu aradı ve kendi evini ipotek ederek finans yaratmaya çalıştı. Fakat finansı sağlayacak kişi parayı ihaleden sonra verebileceğini söyledi. Sanırım Şahin bunu kabul etmemiş. Paranın ihaleden sonra verilmesi şartının Çakıcı tarafından konulduğunu düşünmüş. Bu nedenle aralarına soğukluk girmiş. Hem benimle, hem Çakıcı ile arasında kırgınlık olduğu için, üçümüz bir araya gelip görüşelim istedim. Bir süre sonra Sedat da istedi bunu, fakat görüşme hiçbir zaman gerçekleşmedi. Araları iyice bozulmuştu hatta birbirlerine verdikleri arabaları iade ettiler. Çakıcı 2003’te Şahin’e Lincoln marka cip, Şahin de Çakıcı’ya 600 S Mercedes vermişti. Arabaları değiştirince ilişkileri tamamen sona erdi, halen de görüşmüyorlar.’

Bir Evcil’i 150 Sedat’a değişmem

Telefonu dinlenen Çakıcı’nın ‘Erol’a sarkıtıyor. Sedat haksız Erol haklıysa, bir Erol’u 150 Sedat’a değişmem’ sözleri polis kayıtlarına geçti.

Evcil için Nuriş’le kapışmıştı

KARTAL Cezaevi’nde kaldıkları süre içinde aynı koğuşta kalmak isteyen Alaattin Çakıcı ile Nuri Ergin’in arası, Nuriş’in Erol Evcil’den haraç istemesiyle bozulmuştu. Nuri Ergin’in Evcil’e, ‘Haraç ver, yoksa seni yaşatmayız’ yazılı bir tehdit pusulası gönderdiğinin duyulması üzerine Alaattin Çakıcı, bir görüş sırasında ‘Bu cezaevinde ikimizden birisi fazla. Ya sen gidersin ya ben’ diye bağırmıştı. Sinir krizi geçiren Nuri Ergin, oturduğu sandalyeyi fırlatarek güvenlik kamerasını kırmıştı.

Hapishanede başlayıp sokaklara taşınan çatışmalarda 10’a yakın kişi ölmüştü. Karagümrük, Kartal ve Aksaray’da yaşanan çatışmalarda 4 kişi hayatını kaybederken, Uşak Cezaevi’ne nakledilen Nuri Ergin ve adamları burada çıkardığı isyanda Çakıcı’nın adamı olduğunu ileri sürdüğü 6 kişiyi işkence yaparak öldürmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!