Dostlar sağolsun

Güncelleme Tarihi:

Dostlar sağolsun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2005 01:23

Haberin Devamı

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ: Bombalar yıldırmasın

ALMAN BİLD GAZETESİ: Sahilimize bomba

CESUR İNGİLİZLER: Kalbimiz kurbanlarla

KUŞADASI’nda 1’i İngiliz 1’i İrlandalı 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırının ardından teröre lanet, Türkiye’ye de destek mesajları yağmaya başladı. Daha on gün önce Londra’da terörün acısını yaşayan İngilizler, Kuşadası’ndaki bombanın ardından örnek bir tutum sergiledi. Hastanedeki İngiliz yaralıları ziyaret eden İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Sir Peter Westmacott, PKK’nın terörist bir örgüt olduğunu vurgulayarak, ‘Bu saldırılar sizi Türkiye’ye gitmekten caydırmamalı’ dedi. Westmacott, BBC’ye yaptığı açıklamada da, ‘Türkiye’ye gitmemezlik etmeyin. Türkiye’deki yabancı tatilciler ve Türkler, tıpkı Londra’daki bombalı saldırılardan sonra olduğu gibi ‘hayat devam etmeli’ duygusunu taşıyorlar’ diye konuştu.

BİLD SAHİPLENDİ

Almanya’da pazar günleri yayınlanan Bild am Sonntag Gazetesi de, Alman turistlerin akın ettiği Türkiye sahillerindeki saldırıyı ‘Terör Sahillerimize Ulaştı’ üstbaşlığıyla Türkiye’nin acısını paylaştı. Haberi manşetine taşıyan gazete ‘Onlar sadece denize girmek istiyorlardı’ başlığını kullandı. Saldırıyı ayrıntılı olarak okurlarına duyuran Bild am Sonntag, ‘Terörle bizi tatil yaptığımız ülkeden uzaklaştıramazlar’ dedi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye mesaj gönteren İngilizler de Avrupalılara ‘Terörün isteğine boyun eğmeyin, Türkiye’ye gitmekten vazgeçmeyin’ çağrısında bulundu. BBC’ye gönderilen mesajlardan bazıları şöyle:

Krystof Kisala Geçen hafta kız arkadaşımla birlikte Kuşadası’nda tatildeydik. Aynı minibüslere bindik. Haberi duyunca tüylerim diken diken oldu. Kalbim, ölenler, yaralananlar ve yakınlarıyla birlikte.

Nicola Dellow
Son tatilimde Kuşadası’nda çok iyi vakit geçirdim. İstanbul’da yaşamayı ve çalışmayı seven bir İngiliz olarak, bu olayın meydana gelmiş olmasından dolayı çok üzgünüm. Korkunç eylemleri düzenleyen teröristler, ikinci vatanım İstanbul’a dönmemi engelleyemeyecek.

Matthew Türk karımın ailesi Kuşadası’nda yaşıyor ve bugün bir hafta tatil için oraya gidiyoruz. Seyahatimiz planladığımız gibi devam edecek. Eğer turistler buralara gitmekten vazgeçerse bu saldırıları düzenleyenler amacına ulaşmış olur. Bu sersemlerin istediği de budur.

Deniz’in hikayesini Bild de yazdı

ALMAN Bild am Sonntag Gazetesi, saldırıda ölen 21 yaşındaki Deniz Tutum’un hikayesine de yer verdi. İzmir’deki bir turizm şirketinde çalışan Deniz, saldırıda yaralanan nişanlısı Yunus Sayılgan ile bir hafta sonra nişanlanacaktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!