Dört çocuk daha sırada

Güncelleme Tarihi:

Dört çocuk daha sırada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2002 01:50

Lara'nın okulundan dört çocuk daha kritik bir noktada. Bu dört çocuk da Lara ile benzer belirtiler gösteriyor.

Üsküdar Amerikan Koleji öğrencisi Lara Falay'ın intiharı, gözlerin yeniden bazı okulların üzerine çevrilmesine sebep oldu. Lara'nın yakın çevresinden ve bazı uzmanlardan elde edilen bilgilere göre, aynı okulda okuyan dört öğrenci daha kritik bir noktada bulunuyor.

Okulu iyi tanıyan çevrelere göre, bu dört öğrenci de Lara ile benzer belirtiler gösteriyor. Okul yöneticileri tarafından da durumu bilinen bu dört öğrencinin tıpkı Lara olayında olduğu gibi içine kapandığı, etrafı ve ailesi ile teması kestiği gözleniyor. Arkadaşlarının anlattıklarına göre, bu dört çocuk da internette Lara'nınine benzer ‘‘Chat’’ mesajları geçiyorlar.

POLİS SATANİST AVINDA

İstanbul Emniyeti Bilgi İşlem Müdürlüğü'nde görevli 'Hacker Polisler', Lara Falay'ın, intihar etmeden önce bir bölümünü sildiği chat, ICQ ve mail kayıtlarının peşine düştü. Polisler, Lara'nın bağlı olduğu internet sağlayıcısı şirketle de temasa geçtiler. Şirketin ‘‘History’’ kayıtlarından, Lara'nın, geriye dönük iki haftalık e-mail ve chat mesajlarına ulaşmayı başardılar.

Cináyet Büro Amirliği dedektifleri de, Falay ailesinin evine giderek, inançları gereği bir hafta süresince kimsenin sokulmadığı Lara'nın odasında inceleme yaptı. Genç kızın okul günlüğünü ve fotoğraf albümünü de araştıran polis, chat kayıtlarını incelemek üzere bilgisayarını alarak Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Genç kızın hard diskindeki birçok dosyanın silindiği anlaşıldı. Bir kaç word belgesinde intiharla ilgili bazı delillere ulaşıldığı belirtildi. Polis, bilgisayarda silinen bilgilere özel yöntemlerle ulaşmaya çalışıyor. Satanist sanal ortama giren 'Hacker Polisler', internetteki satanistlerle ilgili bilgileri arşivliyor.

GÖZALTINDAKİ 21 KİŞİ SERBEST

Beyoğlu, Beşiktaş, Bakırköy ve Kadıköy'de, satanizm içerikli yayın yapan gazetelerle, bu görüşe sempati duyan gençlerin gittikleri barlara düzenlenen baskında gözaltına alınan 21 kişinin sorgusu tamamlandı. Gençlere, satanizm propagandası yapılıp yapılmadığı, satanist olup olmadıkları ve şeytanla ilgili olarak ne bildikleri soruldu. 'Satanizm'le ilgili bilgileri olduğunu, ancak 'satanist' olmadıklarını belirten gençler, giyimlerinin, yaşam tarzlarının gereği olduğunu söylediler. İncelemeler sonucunda, aranmadığı anlaşılan 21 kişi serbest bırakıldı.

ALMAN LİSESİ'NDEN AÇIKLAMA

Gelişmeler üzerine Alman Lisesi Öğrenciler Birliği adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

‘‘Her olayda, bizim ve okulumuzun ön plana çıkarılmasından rahatsızız. İntihar olayları sonrasında yöneltilen haksız iddialar, okulumuz ve biz öğrenciler üzerinde tamiri güç olumsuz izler bırakmaktadır.’’

E.T. Kanada’dan bile arayıp rahatsız ediyor

Alman Lisesi öğrencisi Ceylan Konuk'un intiharında adı sık sık geçen ve ailesi tarafından Kanada'ya gönderilen E.T.'nin, oradan da eski arkadaşlarını taciz ettiği, yine Teke Tek programında ortaya çıktı.

Programa telefonla katılan, okulunu ve adını açıklamak istemeyen bir kız öğrenci, E.T.'nin lise dönemindeki faaliyetlerine Kanada'dan da devam ettiğini, eski arkadaşlarına, içinde işkence görmüş kişilerin fotoğrafları bulunan e-mailler gönderdiğini söyledi.

Alman Lisesi'ndeki sevgilisi yüzünden psikolojik tedavi gördüğünü açıklayan genç kız, sevgilisinin ‘‘Beni ölecek kadar sevmiyorsun. Sen ölene kadar, intihar edip sonucu gelene kadar seninle uğraşacağım’’ diye mesajlar geçtiğini anlattı ve şöyle devam etti:

‘‘Alman Lisesi'nde ciddi sorunlar var. Benim de oradan erkek arkadaşım oldu. Ceylan gibi psikoloğa gidiyorum. Ceylan gibi sinir krizine girdim. Bu programı dinleyince bağlanmak istedim. Kullanılan cümlelere kadar her şey aynı. Siyah oje sürmekle bunlar bağdaştırılamaz. Satanizmle ilgisi yok. Lara ile ilkokulda aynı okulda okuduk. Onun satanizmle alakası yok. Ama Alman Lisesi'nde özel bir sorun olduğu açık.’’

E.T'nin 4 yaşından beri kendisini 'messenger' (mesajcı) olarak tanıttığı, okuldaki grubu içinde çok etkin olduğu, kendisinin 'kurt adam' olduğunu arkadaşlarına inandırdığı iddia edildi.

Bu arada E.T'nin dedesini üniversiteden tanıdığını söyleyen Prof. Dr. Özcan Köknel ise E.T'nin ruh hastası olmadığını söyledi. ‘‘Akıl hastası ya da zeká sorunu olabilecek bir rahatsızlığı olduğunu sanmıyorum’’ dedi. Programa telefonla katılan E.T'nin avukatı Tonguç Özdemir, ‘‘E.T polise de ifade verdi. Olayla onun arasında bir ilişki kurulamadı. Bu suçlamalar yüzünden eğitimini yarım bıraktı. İki samimi arkadaş. İkisinin kızları birbirini tanımıyor. E.T, Lara'yı hiç tanımıyor’’ dedi.

Ceylan’ın babası E.T.’yi anlatıyor

Teke Tek programına katılan Ceylan Konuk'un babası Ali Oğuz Konuk, kızının intiharından önce yaşadıklarını en ince ayrıntılarına kadar anlattı: ‘‘Ceylan, her yaptığı işi başaran müthiş bir çocuktu. İçine kapanıklaşmaya başladı. Bunu ilk farkettiğimizde Türkiye satanizm laflarıyla çalkalanıyordu. Psikiyatriste gitti. Kişilik bölünmesi teşhisi konuldu. Sürekli kontrole başladık. Ceylan'ın bazı arkadaş gruplarıyla yazışmalarının anormal olduğunu gördük.

Okula bir dilekçe verdim. E.T. adındaki çocuk kızıma zarar veriyor, lütfen aynı sınıfa düşmesinler diye. Alman lisesi iyi bir davranış gösterdi. Sınıflarını ayırdı. İnternet kayıtlarını filan Alman Lisesi'ne verdim. Hiç bir şey saklamadım. Bu çocuk üç beş gün sonra dilekçe verip Ceylan'ın sınıfına geçti. Sonuçta okul benim binlerce ikázımı gözardı etti. Açıkca evde de sordum. ‘E.T sana kötü etki ediyor mu?' diye. Ceylan, ‘Artık etkilenmiyorum' dedi. Kızıma güveniyordum. Çok rahat olarak Antalya'ya döndüm. Cumartesi günü bir telefon geldi, Ceylan kendini atmış.

Şifreleri Hizbullah ekibi çözüyor

Lara Falay ile iki yıl önce intihar eden Ceylan Konuk, Falay ile aynı sitede oturup ondan 3 gün önce yaşamına son veren Nedim Biçaci'nin bilgisayarları, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde, Hizbullah operasyonlarında tahrip edilen bilgisayarlardaki bilgileri deşifre eden ekip tarafından incelemeye alındı. Yapılan ilk incelemelerde, bir Amerika'da, iki de Ankara'da olmak üzere, intihara özendiren üç internet sitesi tespit edildi.

<>

Kanal D'de önceki akşam yayınlanan, Fatih Altaylı'nın hazırlayıp sunduğu 'Teke Tek' programında, ‘‘Çocuklar neden intihar ediyor’’ sorusuna yanıt aranırken, Lara Falay'ın, tedavi için psikoloğa gitmediği ortaya çıktı. İntiharından üç ay önce ailesiyle ilişkisini kesen, kendisini bir kez banyoya kapatan Lara'yı götüremeyince, ailesinin psikiyatriste gittiği anlatıldı.

2000 yılının Eylül ayında, Alman Lisesi'nin dördüncü katından atlayarak yaşamına son veren Ceylan Konuk'un babası Ali Oğuz Konuk, Prof. Dr. Özcan Köknel ile Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları Hastanesi Başhekimi Arif Verimli'nin de hazır bulunduğu programda şunları söyledi: ‘‘Lara psikiyatriste gitmeyi reddetti. Babası Yasef Falay, kızının problemleri üzerine beni aradı ‘Ali ne yapmam gerekir' diye. Ben başından beri o kadar konunun yakınındayım. Kendileri anne baba olarak psikiyatrise gidebildiler. Çocuğu götüremediler.’’

Ceylan’ın babası Ali Oğuz Konuk, Lara'nın babası Yasef Falay ile üniversiteden arkadaş olduklarını, aynı mangada askerlik yaptıklarını söyledi. Bu arkadaşlıklarının, kızlarının intiharıyla ilgisi olmadığını da vurgulayan Konuk, ‘‘Lara ile Ceylan eser miktarda tanışır. Ceylan onu ufak görür metelik vermezdi’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!