Dördüzler ilk kez evde bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Dördüzler ilk kez evde bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2008 00:00

Sadece Türkiye’de değil, dünyada da 34 haftaya ulaşıp canlı doğan ender dördüz vakasından biri olan Fatma-Engin Top çiftinin 8 Ekim’de dünyaya gelen bebekleri Aleyna, Sude, Nazlı ve Ali Efe, birer gün arayla taburcu oldu ve evlerinde ilk kez bir araya geldi.

Bir tekstil firmasında makineci olarak çalışan 29 yaşındaki Fatma Top ile fayans ustası 31 yaşındaki Engin Top altı yıl önce evlendi. Çift yıllar geçmesine karşın bebekleri olmayınca, doktora başvurdular. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde aşılama yöntemiyle hamile kalan Fatma Top, gebe olduğunu öğrendiğinde hem büyük mutluluk hem de şaşkınlık yaşadı. Çünkü dördüzleri olacaktı. Fatma Top, tüm riskleri göze alarak dördüzlerini doğurdu. Üçü kız biri erkek dördüzlerden Nazlı bin 600, Ali Efe bin 800, Aleyna bin 900 ve Sude bin 700 gram ağırlığında dünyaya geldi.

Kuvözde 17 gün kalan dört kardeş, önceki gün taburcu edildiler ve ilk kez evlerinde buluştular. Anne Fatma Top, "Annelik çok güzel, müthiş bir duygu. Ama bu devirde dört bebek hiç kolay değil. Onların hastaneden taburcu olması, dördünü de aynı anda görüyor, kucaklıyor olabilmek kaygılarımı unutturuyor" dedi. Eşinin doğumu nedeniyle iki aydır işe gidemeyen fayans ustası baba Engin Top ise "Ev kirası, bebeklerin bezi, sütü bunların altından nasıl kalkarım bilemiyorum. Mutluyum ama kaygılıyım da. Gece gündüz çalışıp, onlara bakacağım" diye konuştu. Çiftin yakınları da, dördüzler için bez, mama firmalarından sponsorluk beklediklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!