Dönüş çilesi

Güncelleme Tarihi:

Dönüş çilesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2001 00:00

Ramazan Bayramı ve yılbaşının birleştirilmesiyle oluşan 11 günlük tatil bitti ve eve dönüş yine çileli oldu. Özellikle de dönüşlerini son güne bırakanlar, kilometrelerce uzayan kuyruklarda büyük sıkıntı çekti. Çanakkale ve Bolu'da kilometrelerce kuyruk oluştu.

Ramazan Bayramı ve yeni yıl tatilinin bitmesiyle evlerine dönen tatilciler yine çile çekti. Ankara'dan İstanbul yönüne gitmek isteyen araçlar, öğle saatlerinde Bolu Abant Kavşağı Turnikeleri'nde yaklaşık 3 kilometre kuyruk oluşturdu. 6 gişenin bulunduğu Abant Turnikeleri'nde görevliler, kuyruğun bozuk para nedeniyle oluştuğunu öne sürdü. Bolu'ya gelinceye kadar önemli bir sorunla karşılaşmadıklarını söyleyen sürücüler, dönüşlerin son güne bırakılması nedeniyle gişelerdeki yoğunluğun normal olduğunu söyledi. İstanbul'dan Ankara yönüne giriş yapan sürücülerin gişelerde kuyruk oluşturmasını önlemek için de Karayolları görevlileri geçiş biletlerini sürücülere araçlarının camlarından verdi.

2 kilometrelik feribot kuyruğu

Çanakkale'de tıkanan Boğaz geçişi yüzünden yine kabus yaşadı. Çanakkale Boğazı'nı geçmek için feribot bekleyen taşıtlar, kent içinde 2 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Üç sıra halinde sıraya giren otomobillerin yarattığı yığılma, İskele Meydanı'nda ve Demircioğlu Caddesi'nde trafiği altüst etti. Saat 13.00'den itibaren, Çanakkale- Eceabat arasında araç ve yolcu taşımacılığı yapan Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne bağlı Şehir Hatları İşletmesi'nin İntepe ve Eyüp adlı araba vapurları, saat başı olan seferlerini, tarifesiz çalışarak gerçekleştirdi, taşıt kuyruğunu bu şekilde eritmeye çalıştı. Lapseki- Gelibolu hattında hizmet veren Şehir Hatları İşletmesi'nin 76 taşıt kapasiteli Sultantepe, Zeytinburnu ve Okmeydanı adlı arabavapurları da, normalde saat başı olan seferlerini, tarifeye bakmaksızın aralıksız sürdürdü. Çanakkale-Kilitbahir arasında yolcu ve araç taşımacılığı yapan özel sektör de, 40 taşıtlık üç, 20 taşıtlık iki mini feribotla aralıksız ulaşım hizmeti verdi. Ulaşım çilesi, akşam saatlerine kadar sürdü.

Hatlara feribot takviyesi

İstanbul'a dönüş için Bursa- Yalova güzergáhını kullanan tatilciler de Topçular- Eskihisar feribot kuyruğuna takıldı. Araç kuyruğu 2 kilometre kadar uzarken ek feribot seferleri de kuyruğu eritmeye yetmedi. Öğleden sonra Sirkeci- Harem hattında çalışan 5 feribot da Topçular- Eskihisar hattına çekildi.

İstanbul gene doldu

Tatil için karayolunu seçenler 0-1 ve 0-2 otoyollarında, İstanbul Çamlıca paralı yol gişelerinde ve Boğaz köprülerinde de kargaşaya yol açtı. Özellikle Çamlıca gişelerinde uzun kuyruklar oluştu. Bu arada 0-1 ve 0-2 de sürücüler yoğun trafikte zor anlar yaşadı. Tatil dönüşü nedeniyle trafik ekipleri çevre yollarında ve ana arterlerde önlemler aldı. Tatilciler, özellikle akşam üzeri Atatürk Havalimanı'nda yoğunluğa neden oldu.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!