Dönersem öldürürler

Güncelleme Tarihi:

Dönersem öldürürler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Nice'de bugün mahkemeye çıkacak olan Alaattin Çakıcı, Fransa'dan iltica talebinde bulundu. Çakıcı, ‘‘Türkiye'ye iade edilirsem, sonum olur. Beni derhal öldürürler, yok ederler’’ dedi. Çakıcı çok şey bildiğini, iadesinin bu nedenle istendiğini tekrarladı.

Alaatin Çakıcı, Fransa'dan siyasi iltica talebinde bulundu. 17 Ağustos'tan beri Fransa'nın Nice Kenti'nde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı, bugün Türkiye saatiyle 14.30'da mahkemeye çıkacak.

Çakıcı, mahkemeden önce dün, Fransız avukatları aracılığıyla siyasi iltica talebinde bulundu. Avukatların düzenlediği başvuru dosyasında, sığınma talebine gerekçe olarak Çakıcı'nın ‘‘Eğer Türkiye'ye götürülürsem, bildiğim şeyler yüzünden beni derhal öldürürler, yok ederler’’ ifadesine yer verildi.

SONUM OLUR

Çakıcı'nın Türkiye'yi sarsacak iddialarda bulunduğu ve açıklamalar yaptığı ifade tutanaklarında, Türkiye'de birçok operasyona karıştığını, ancak o gün kendisinden bunları isteyen politikacıların şimdi kendisini yüzüstü bıraktığını söylediği öğrenildi. Çakıcı, aynı ifadesinde, ‘‘Çok şey bildiğim için iademi istiyorlar; iade edilirsen benim sonum olur, öldürürler’’ de diyor.

Alaattin Çakıcı'nın, savunma tutanaklarına geçen ifadesinde ayrıca, devletin kendisine pasaport vermediğini, farklı yerlerde kullandığı çok sayıdaki pasaportunun hepsinin sahte olduğunu söylediği de öğrenildi.

Çakıcı'nın çeşitli günlerde verdiği ifadelerde sık sık kullandığı ‘‘Konuşursam Türkiye sarsılacak’’ ve ‘‘Onun için Türkiye'ye iade edilirsem beni sağ bırakmazlar, yolda vururlar; beni hapishaneye canlı göndermezler’’ sözleri de tutanaklarda yer alıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!