Döner sermayeden futbola pay talebi

Güncelleme Tarihi:

Döner sermayeden futbola pay talebi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2006 12:46

Sivas'ta Sağlıkspor Kulübü Başkanı Ziya Soybayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup göndererek, amatör kulüplerin faaliyetlerini yüretebilmesi için döner sermayeli hizmet üreten kuruluşların cirosundan pay verilmesini istedi.

Haberin Devamı

Amatör kulüplerin maddi kaynak yetersizliklerini dile getiren Sağlıkspor Kulüp Başkanı Ziya Soybayraktar, özellikle gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve kişileri spora yönlendirmek için amatör kulüplerin yapacağı çalışmaların önemine değinerek Başbakan Erdoğan'dan yardım talebinde bulundu. Soybayraktar mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Sayın başbakanım. Ülkemiz ve geleceğimizi tehdit eden ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yönelik bir tehlike olarak gündeme gelen, koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınmaması durumunda, toplumsal bir sorun olarak karşımıza çıkması muhtemel görülen madde bağımlılığı ve uyuşturucu kullanımı, mühim bir problemdir. Özellikle gençlerimizin yaşamlarına bir kabus gibi çökerek, onların ruh ve beden sağlıklarını tehdit eder durumdadır. Madde bağımlılığı ile mücadelede en etkin yollardan birisi de, kurumlar ve sektörler arası işbirliğiyle yapılacak toplum eğitim çalışmalarıdır. Gençlerimizi bu zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak için, birlikte sosyal aktivitelere yönlendirecek faaliyetler içerisine yönlendirmek amacıyla, gençlik döneminde ekip çalışmaları yaptırarak paylaşım ve ekip ruhunun aşılanması, ortak amaç ve hedeflere ulaşmada, birliktelik konularında eğitim ve rehberlik hizmetlerinin verilmesi amacıyla faaliyetler yapmak için, erişkinlerde işlevsel kapasite kaybı artmış, ölüm ve hastalanma oranlarının hareketsiz yaşam tarzına bağlı olduğuna ilişkin bilimsel kanıtlar bulunmaktadır. Bu nedenle çocukluk çağında etkinlik programlarının önemli bir amacı, çocuklukta kazanılan spor yapma alışkanlığının erişkin yaşlarda sürmesini sağlamaktır. Böylece, erişkin yaşlarda hareketsizliğe bağlı sağlık sorunlarının önlenmesi amaçlanmaktadır. Bu amaçla da çalışmalar yürütebilmek için kulüplerin desteğe ihtiyacı vardır.”

Haberin Devamı

Sağlık sorunlarının bir çoğunun insanların spor yapmaktan uzaklaşmasından kaynaklandığını ifade eden Ziya Soybayraktar mektubunda, çeşitli hastalıklar ve nedenlerinden de bahsederken, talebini şu sözlerle dile getirdi:

Haberin Devamı

“Bütün bu sebeplerden dolayı insanlarımızı spora teşvik etmek ve bu faaliyetleri yürüten o müesseselerin spor kulüplerini desteklemek için çeşitli kaynaklar oluşturmak gerekli olduğuna inanıyorum. Döner sermayeli hizmet üreten kuruluşlarımızda, yıllık cironun binde sıfır nokta beşi veya belirlenecek bir oranı bu faaliyetleri teşvik için spor kulüplerine tahakkuk ettirilmesiyle önemli bir imkan oluşturulabilir. Bu konuda döner sermaye yönetmeliğinde yapılabilecek bir düzenlemeyle kaynak sağlanabilir. Ekonomik açıdan rahat bir spor kulübüyle yürütülecek faaliyetler, ülkemize başarılı sporcuların kazandırılmasında da etkili olacağı ve gençliğin boş zamanlarını değerlendirmede hayırlı faaliyetlere zemin hazırlayacaktır. Bu hususlarda gerekli düzenlemenin yapılması için emir ve direktiflerinizin etkili olacağını arz ederek saygılarımı sunarım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!