Döner, hamburgeri tuş etti

Güncelleme Tarihi:

Döner, hamburgeri tuş etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hazır yiyecek sektöründe döner büfeleri Almanya'da Mc Donald's ve Burger King'den daha fazla ciro yapıyor.

Her yıl düzenlenen Uluslararası Gıda Fuarı (SIAL), 22-26 Ekim tarihleri arasında Paris'te yapıldı. Fuara İstanbul ve İzmir Ticaret odalarının öncülüğünde 40 firma da katıldı. Gıda Fuarı'nda 94 ülkeden 5 bin 231 firma ve yaklaşık 130 bin işadamı ürünlerini sergiledi. Fuara, Almanya'da 7 kardeşin kurduğu Karmez Döner Fabrikası da katıldı ve büyük ilgi gördü.

Karmez'i kuran 7 kardeşten biri olan Genel Müdür Yardımcısı Önder Tütüncübaşı, daha önceki yıllarda Avrupa ülkelerinde ''Yunan Sandviçi'' diye bilinen dönerin artık Türk yemeği olarak tanındığını anlattı.

Tütüncübaşı, Almanya'da yaklaşık 15 bin döner satış noktası bulunduğunu, buralarda Mc Donald's ve Burger King'den daha fazla ciro yapıldığını da belirterek, ''tabiri caizse döner hamburgeri tuş etti''diye konuştu.

Almanya'da yılda 80 bin ton döner tüketildiğini de kaydeden Tütüncübaşı, bunun çoğunun Türkler tarafından üretilip satıldığını, 33 bin kişinin de istihdam edildiğini anlattı.

Önder Tütüncübaşı, Japonya'dan da dönere yoğun talep olduğunu, ancak yasal engeller nedeniyle şimdilik buraya döner gönderemediklerini bildirdi.

Paris'te de yeni bir temsicilik açtıklarını ifade eden Önder Tütüncübaşı, AB üyesi ülkelerin tümüne servis yaptıklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!