Donanma taşınıyor

Güncelleme Tarihi:

Donanma taşınıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Depremde ağır hasar meydana gelen Donanma Komutanlığı Karargahı, Gölcük'ten taşınacak. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Salim Dervişoğlu, ‘‘Gemi inşası Pendik Tersanesi'ne kayacak. Gölcük'te lojistik ve harekat eğitimi kalacak’’ dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Salim Dervişoğlu, Donanma Komutanlığı Karargahı'nın Gölcük'ten taşınacağını söyledi. Oramiral Dervişoğlu, tartışılan bu konunun, depremdeki ağır hasar nedeniyle karar aşamasına geldiğini açıklayarak, şöyle konuştu:

‘‘Tersanede atölye ve fabrikalarda yıkılmalar oldu. Gemilerin bağlandığı Poyraz Rıhtımı dediğimiz bölgede ağır hasar var. Gölcük'ün statüsünü uzun süredir düşünüyorduk. Gölcük'ün fonksiyonunun lojistik ve harekat eğitimini içine alacak şekilde küçültülmesi, tersanenin de gemi inşa suretinden, gemi bakım tersanesi haline getirilmek suretiyle faaliyetinin dağıtılması şeklinde bir örnek düşünülebilir. Depremden sonra gemi inşa kabiliyetinin Gölcük'te kalıp kalmamasını kendimize sorduk. Pendik Tersanesi'nin gemi inşa kabiliyetini büyük ölçüde üzerine alabileceğine kanaat getirdik. Deprem, gemilerimize zarar vermedi. Türk Silahlı Kuvvetleri, depreme geç müdahale etmemiştir.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!