Domuz ve ayılar köye indi

Güncelleme Tarihi:

Domuz ve ayılar köye indi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2009 16:01

BURSA'nın İnegöl İlçesi'ne bağlı Mesruriye Köyü sakinleri, ayı ve domuzların ürünlere zarar vermemesi için nöbet tutmaya başladı.

Köy Muhtarı Selahattin Yılmaz, özellikle son 1 ay içerisinde bahçelerindeki mahsullerin ayı ve domuzlar yüzünden büyük zarara uğradığını söyledi.

Meyvecilikten yıllık 1 milyon TL gelir elde eden Mesruriye Köyü sakinleri, aç kalan ayı ve domuzların köyün içine kadar inerek bahçelerdeki ekili olan kiraz, ceviz ve fındıklara zarar verdiklerini belirtti. Çareyi bahçelerde gece- gündüz nöbet tutup, domuz ve ayılara tuzak kurmakta bulduklarını anlatan Köy Muhtarı Selahattin Yılmaz, şöyle dedi:
“Evlerimizin önüne bulunan bahçelere kadar geliyorlar. 15-20 bin TL gelir beklediğimiz bahçelerimizde oluşan zararlardan dolayı kâr edemez hale geldik. Ayılar öylesine aç kalmış ki özellikle kiraz ağaçlarına bile çıkmışlar. Kiraz ağaçlarının dallarına büyük zararlar vermişler. Aynı şekilde ceviz ve fındık ağaçlarını da kırmışlar. Milli Parklar Müdürlüğü’nden zararlarımızın karşılanmasını istiyoruz. Yetkililerin köyümüze gelerek inceleme yapmalarını istiyoruz. Bir an önce bu sorunumuza çare bulunmasını bekliyoruz.”

Zarar gören meyve bahçelerinde incelemelerde bulunan İnegöl Ziraat Odası Başkan Vekili Sezai Çelik, bundan 30 yıl öncesinde köy yakınlarında ayı ve domuz olmadığını anlatırken, “Ne oldu da birden bire bu kadar çoğaldılar? Bunların asıl sebebi ormanlarda ağaç kesimlerinin artması. Bundan dolayı yabani hayvanlar daha rahat hareket edebiliyor. Yabani hayvanlarda köyün içine kadar girmiş oluyor. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın konu ile ilgili tedbir almasını istiyoruz. Arıcılık gündeme gelinerek teşvik edilmeye çalışılıyor. Ancak arıların olduğu bölgelere ayılar inerek, bal kovanlarını götürüyor. Devlet buna da çözüm bulmalı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!