Domuz gribi kurbanı toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Domuz gribi kurbanı toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2009 13:56

ANKARA'da dün domuz gribinden hayatını kaybettiği açıklanan hastanede temizlik işçisi 27 yaşındaki Durmuş İlhan, bugün Ankara'da toprağa verildi.

Gazi Devlet Hastanesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Durmuş İlhan, H1N1 virüsünden Ankara'da hayatını kaybeden ikinci, Türkiye'de dördüncü kişi olmuştu. Bu haberden bir süre sonra Konya'dan da 2 kişinin daha dömüz gribinden öldüğü açıklanmış, sayı 6'ya çıkmıştı. Evli ve 8 aylık kız çocuğu babası olan İlhan, için bugün Ankara Siteler Ulu Camii'de öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazından sonra Durmuş İlhan'ın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

MASKE İLE NAMAZ KILDILAR

Durmuş İlhan için kılınan cenaze namazına bazı kişilerin maskeyle katılmaları dikkat çekti. Bu arada cenaze aracında görevli personelle cenazeyi takip eden basın mensuplarının bazılarının da maske taktıkları görüldü. Domuz gribinde hayatını kaybeden Durmuş İlhan'ın kardeşi Tayfun İlhan, ağabeyinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Sinir krizi geçiren Tayfun İlhan'ı yakınları zor sakinleştirdi.

İKİ ARKADAŞ DA DOMUZ GRİBİNDEN ÖLDÜ

Dün hayatını kaybeden Durmuş İlhan'ın Ankara'da bir hafta önce domuz gribinden hayatını kaybeden ve yine temizlik görevlisi olan 29 yaşındaki Mustafa Güneş ile arkadaş oldukları öğrenildi. Aynı temizlik firmasında çalışan İlhan ile Güneş'in sık sık görüştükleri belirtilirken, virüsü de birbirlerinden kaptıkları belirtildi. İlhan'ın kendisinden bir hafta önce domuz gribinde ölen arkadaşı Güneş'in cenazesine de katıldığı kaydedildi.

YANLIŞ TEŞHİS

Geçen pazartesi günü rahatsızlanarak çalıştığı hastaneye giden İlhan'ın, burada yapılan tetkiklerin ardından evine gönderildiği belirtildi. Perşembe günü tekrar hastaneye başvuran İlhan'a ‘idrar yolu enfeksiyonu’ teşhisi konulduğu iddia edildi. Ancak evine gönderilen İlhan, geçen cumartesi akşamı yüksek ateşle Numune Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırdı. Burada yapılan tetkiklerde H1N1 virüsü tespit edilen İlhan, aynı gün sabaha karşı hayatını kaybetti.

Durmuş İlhan'ın babası Müslüm İlhan, oğluna yanlış teşhis konulduğunu iddia ederek, “Oğluma önce soğuk algınlığı, ardından da taş düşürdüğü söylenmiş ve ona göre ilaçlar verilmiş. Ama oğlum domuz gribinde öldü. Eğer ilk gün doğru teşhis konulsaydı, belki de oğlum bugün yaşayacaktı” dedi.

İlhan’ın dayısı Sinan İlhan ise yeğenine yanlış teşhis koyan doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, "Elimizde raporlar var. Yeğenime önce soğuk algınlığı ardından da idrar yolu enfeksiyonu teşhisi koymuşlar ve yanlış ilaç vermişler. Böyle rezalet olur mu? Göz göre göre ölüme gönderdiler. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!