Dologh, 'İzmir Limanı'nda özelleştirme iki ay daha ertelensin'

Güncelleme Tarihi:

Dologh, İzmir Limanında özelleştirme iki ay daha ertelensin
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2007 02:22

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Geza Dologh, Mersin Limanı'ndaki durum kesinleşmeden İzmir Limanı'nda özelleştirme yapılmaması gerektiğini belirtti.

DTO İzmir Şubesi meclis toplantısında konuşan Dologh, İzmir Limanı özelleştirmesi için teklif alma tarihinin 30 Mart-15 Nisan arası olarak belirlendiğini ifade etti.

Benzer yapıdaki Mersin Limanı'nın 22 ay önce özelleştirme ihalesinin yapıldığını, ancak yargıdan bu konuda henüz bir cevap çıkmadığını dile getiren Dologh, “Mersin Limanı'yla ilgili durum kesinleşmeden İzmir Limanı için ihale açılmamalıdır. Mersin'de yaşanabilecek problemlerin İzmir'e sıçramasından endişe ediyoruz. İzmir'de yapılacak ihale, gerekirse 2 ay daha ertelenmelidir” diye konuştu.

Dologh, seçim sürecinin özelleştirme ihalesini etkileyeceğini zannetmediğini, Mersin limanı ihalesinin yargı sürecinin tamamlanmasının hemen ardından İzmir Limanı'nın da özelleşebileceğini dile getirdi.

Dologh, daha önce tersane yapımı için belirlenen Çandarlı bölgesinin Bakanlar Kurulu kararıyla jeotermal gelişim bölgesi ilan edildiğini belirterek, konu hakkında yetkililerle görüştüklerini, bu kararın geri alınmasını beklediklerini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!