Dolar yükseliyor, lira aÅŸağı geliyor

Güncelleme Tarihi:

Dolar yükseliyor, lira aşağı geliyor
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 11, 2010 15:23

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors, mali kural reformundaki ertelemenin 2011'de maliye politikasındaki gevşeme baskısını artıracağı ve kaygı yaratacağı uyarısını yaptı.

Haberin Devamı

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor     Â

 

S&P Avrupa Ãœlkeleri Derecelendirme Direktörü Frank Gill Reuters'a yaptığı açıklamada, Türk ekonomisinin karşı karşıya olduÄŸu artan dış dengesizlikler ile gevÅŸek maliye politikası arasındaki iliÅŸkinin kaygı yarattığını söyledi.     Â

 

Gill, cari açıkta yaÅŸanan yükseliÅŸin dış finansman ihtiyacını artırdığını, bunun daha dalgalı büyüme performansına ve maliye politikasında bozulmaya yol açabileceÄŸini belirtti.Â

 

Gill, "Buradaki nokta şu ki; Türkiye'nin ekonomi tarafında artan dış dengesizliği ile gevşek maliye politikası arasında bir ilişki var. Bu da endişe yaratıyor" dedi.

 

Haberin Devamı

Analistler, S&P'den gelen yorumların kredi notunu düşürme yönünde bir uyarı olduğunu ancak kurumun hali hazırda Türkiye'ye verdiği notun, bu tip negatif gelişmeleri de değerlendirmeye aldığını belirtiyor.

 

İngiliz bankası RBS'in gelişmekte olan piyasalar analisti Timothy Ash, "S&P'nin haklı olduğu noktalar var ancak kurumun Türkiye'ye için verdiği BB notu zaten birçok negatif gelişmeyi fiyatlıyor. Kredi notunu bundan zaten düşük olan bu seviyeden daha aşağı çekmek istemelerin anlamakta çok zorlanıyorum" dedi.

 

S&P, Türkiye'ye verdiği kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin iki kademe altında bulunuyor.

 

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, dün yaptığı açıklamada Ulaştırma ile Bayındırlık gibi yatırımcı bakanlıkların itirazı nedeniyle mali kuralın ertelendiğini açıklamıştı. Sabah saatlerinde de Reuters'a konuşan yetkililer de, bütçe açığı oranının yüzde 1'den yüzde 3'e çekileceğini belirtmişti.

 

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonetÂ

Haberin Devamı

http://twitter.com/HurriyetEkonet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!